• 0
 ≫ 

Postavili 2000 solarnih panela u celoj kompaniji

 ≫ 

Cilj je povećanje energetske efikasnosti za 80% u odnosu na 2019. godinu.

  • 0
solarni paneli ploče nemačka energija struja Foto: Tanjug/AP

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna infrastruktura oslanja na ovu tehnologiju.

„Kao operator koji je okrenut ka budućnosti i težimo da svet učinimo boljim mestom, postavili smo sebi novi parametar kvaliteta naše infrastrukture – održivost. Želimo da izgradimo održivu mrežu čiji kvalitet ne čine samo brzina pristupa internetu, pouzdanost i pokrivenost, već i pažljivo korišćenje prirodnih resursa i uticaj na životnu sredinu. Izgradili smo prvih 2000 solarnih panela, ali to je tek početak“ – izjavio je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

Usmerenost na održivi razvoj deo je šire ESG strategije usvojene na nivou cele A1 Telekom Austrija Grupe, a odnose se na postizanje karbonske neutralnosti kroz smanjenje karbonskog otiska i postepeni prelazak na obnovljive izvore energije do kraja 2030. Dodatno, cilj je povećanje energetske efikasnosti za 80% u odnosu na 2019. godinu.

Na 1000 lokacija gde su naše bazne stanice, koristimo energiju iz obnovljivih izvora, što je smanjilo emisiju CO2 za 19% u 2021. godini, a sada idemo korak dalje i radimo na postavljanju solarnih panela. Trenutno smo stigli do brojke od 2000, kao što ste imali priliku da čujete, a plan je da do kraja 2023. imamo više od 5000 solarnih panela. Takođe, planiramo i postavljanje solarnih panela na naš Data Centar u Kragujevcu, jer radio bazne stanice i data centri imaju najveći uticaj na ukupnu potrošnju električne energije“ – istakao je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija.

Video: Prvi solarni paneli kompanije Green Energy 360 na benzinskim stanicama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>