• 2

Američki milijarder uzburkao more: "Ukrajina treba da prizna Krim kao ruski deo i prekine sukob"

Akman kaže da bi "granice trebalo da se vrate tamo gde su bile pre 24. februara"

  • 2
Bill Ackman Foto: Profimedia

Američki milijarder Bil Akman kaže da bi Ukrajina trebalo da prizna Krim kao deo Rusije, i da se odrekne svoje kandidature za ulazak u NATO zarad mira.

Hedž fond menadžer je odmah nakon ove izjave, baš kao i Ilon Mask prethodno, bio kritikovan na mreži, jer je sugerisao da Kijev treba da bude spreman na ustupke, kako bi prekinuo neprijateljstvo između dve zemlje.

"Krim je bio deo Rusije do 1954. i uglavnom se sastoji od etničkih Rusa, što je očigledno bio razlog zašto je svet uradio malo kada ga je Rusija anektirala 2014. godine", napisao je Akman, izvršni direktor kompanije Pershing Square Capital Management, na Tviteru u ponedeljak.

On je dodao da bi granice trebalo da se vrate tamo gde su bile pre 24. februara, kada je Rusija započela vojnu operaciju u susednoj zemlji i pre nego što su četiri bivša ukrajinska regiona glasala za pridruživanje Rusiji, piše RT.

Takođe, milijarder kaže da bi Zapad trebalo da pomogne Kijevu u njegovom oporavku, a da Ukrajina treba da ostane van NATO-a.

Video: Snimak usidrene superjahte Nord sankcionisanog ruskog oligarha u Hong Kongu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>