• 43
 ≫ 

Rusija se povlači iz sporazuma o žitu: Optužila Ukrajinu za napade u Crnom moru

 ≫ 

Rusija bez dokaza optužila Ukrajinu za napade kod Sevastopolja

  • 43
Žito, Rusija, Ukrajina Foto: Adam Radosavljevic / Alamy / Alamy / Profimedia

Rusija je saopštila da se povlači iz sporazuma o žitu, nakon što je prethodno bez dokaza optužila "Ukrajinu i britanske specijalce da su izveli teroristički napad u vodama kod Sevastopolja".

- S obzirom na teroristički akt 29. oktobra, koji je izvršio režim u Kijevu uz učešće britanskih stručnjaka protiv brodova Crnomorske flote i civilnih brodova uključenih u obezbeđivanje "žitnog koridora", ruska strana obustavlja učešće u sprovođenju sporazuma o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih luka - saopštile su danas ruske vlasti, ne pružajući dokaze da je Ukrajina izvela napad na njihove brodove.

Ukrajina se još nije oglasila povodom ovih optužbi.

Rusija: Doniraćemo 500.000 tona žita siromašnim zemljama

Rusija je spremna da besplatno isporuči do 500.000 tona žitarica siromašnim zemljama u naredna četiri meseca, uz pomoć Turske, rekao je danas ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev.

- Rusija je uvek bila i ostala pouzdan partner i spremna je da svetu obezbedi neophodnu količinu hrane. Naša zemlja je spremna da u naredna četiri meseca besplatno isporuči do 500.000 tona žitarica najsiromašnijim zemljama - rekao je ruski ministarstva poljoprivrede za televiziju Rosija 24.

On je saopštio da će Moskva to uraditi "uz učešće pouzdanog partnera Turske“, preneo je TASS.

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske rezultovalo je do danas izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini, navodi TASS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokara

    29. oktobar 2022 | 19:01

    Meni nije jasno da bilo ko iz Srbije može da podrži Nato I Amere!Jasno je ko dan da Nato I Amerka učestvuje u ovim sukobima.A isti taj Nato je bombardovao našu zemlju.Tako da po meni,ko je na njihovoj strani,za mene je neprijatelj

  • Nikola Niš

    29. oktobar 2022 | 18:29

    “ Rusija bez dokaza optužila Ukrajnu za napade na brodove u Crnom moru” Ljudi pa da li vi citate ovo sto pisete? Pa ko je mogao da ih napadne ….. Marsovci ????? Znaci muka mi je od licemjerja . A i ovi Rusi kilave ….. udri bre dok sve ne sravnas !!!! Šta vise taktiziras i razmišljaš ???? Šta su Ameri radili u Iraku …. Prvo sve sravnali pa onda ušli …. Znaci ravnaj, zauzmi sve i posle pregovaraj, razgovaraj, mrsi m….. i ostale tekovine Američke i britanske demokratija .

  • gemathegreat

    29. oktobar 2022 | 18:03

    Ako su rusi rekli, ukrajinci mogu samo da pište ko pilići.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>