• 0

Turski tok može da se ojača: Nije nemoguće da se izgradi još jedan gasovod

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao novinarima da gasovod Turski tok ima ozbiljan potencijal za proširenje ako to bude neophodno

  • 0
Turk Stream, turski tok, gasovod Foto: Profimedia

Gasovod Turski tok bi mogao da bude ojačan izgradnjom još jednog cevovoda u okviru procesa razvoja gasnog čvorišta u Turskoj, izjavio je danas Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

- Iznoseći predlog da se izgradi gasno čvorište u Turskoj, (ruski predsednik Vladimir) Putin je imao u vidu oblikovanje nove energetske mape u ovom delu sveta na srednji i dugi rok, a Turska je najprirodnija geografska lokacija za to - izjavio je Kalin za tv kanal Haberturk, prenosi agencija Tass.

- Imamo već Turski tok, on može malo da se ojača. Može da se izgradi još jedan gasovod, a zatim i potpuno nova energetska mapa od istoka do zapada i od severa prema jugu. Ovo nije nemoguće - dodao je on.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao novinarima da gasovod Turski tok ima ozbiljan potencijal za proširenje ako to bude neophodno.

- Stvarno, Turska je trenutno jedan od najvećih primalaca ruskog gasa. Mi smo povezani s Turskom jednim od najvećih gasovodnih sistema, Turskim tokom, koji ima ozbiljan potencijal za proširenje, ako bude potrebno - rekao je Peskov, navodi Tass.

Video: Vučić: Nemačka ima 55 odsto zavisnost od ruskog gasa mi 100 odsto

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>