• 4

Antić: Auto-put od Rume do Šapca biće pušten iduće godine. Nijedan projekat nije stao

Kada je u pitanju brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, u ovom trenutku se primarno radi na teritoriji Loznice

  • 4
Auto-put Ruma Šabac - Gradi se petlja Hrtkovci Printskrin: Video Plus

- Auto-put od Rume do Šapca, uključujući i most preko reke Save, biće pušten u saobraćaj u septembru iduće godine - izjavio je danas vršilac dužnosti direktora JP "Koridori Srbije", Aleksandar Antić.

On je, gostujući na jednoj domaćoj televiziji, podsetio da je krajem jula ove godine spojen novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica.

- Taj most je do sada realizovan sa nekih 96 odsto. U ovom trenutku nam je prioritet da završimo trasu auto-puta od Rume do Šapca kako bismo imali tu celinu da je zajedno sa mostom pustimo u saobraćaj, i rok za to nam je septembar 2023. godine - rekao je Antić.

Dodao je da se intenzivno radi na toj deonici auto-puta i da je već počelo asfaltiranje.

- Kada je u pitanju brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, u ovom trenutku, pre svega, radimo na teritoriji Loznice, na nekih 18 kilometara, a očekuje nas uskoro početak radova i na teritoriji Šapca - rekao je Antić.

Govoreći o radovima na Fruškogorskom koridoru, kaže da tu postoje dva ključna objekta: Iriški venac, tunel kroz Frušku goru koji će biti dugačak oko 3.550 metara i most preko Dunava, koji će povezivati kraću stranu sa Petrovaradinom.

Kada je tunel u pitanju, naveo je da su sa obe strane, na ulaznom i izlaznom portalu, osigurane sve kosine, pripremljeni ulazni portali i da se krenulo u bušenje desne tunelske cevi.

Vršilac dužnosti direktora JP "Koridori Srbije" se dotakao i teme Moravskog koridora i naveo da je to veoma značajan projekat koji povezuje kordore 10 i 11. "Na 112 kilometara budućeg auto-puta mi u ovom trenutku imamo radove na oko 90 kilometara. Najintenzivnije se radi na deonici od Pojata do Kruševca", rekao je Antić.

Istakao je dalje da se ni sa jednim infrastrukturnim projektom nije stalo, te da su svi u punom intenzitetu.

Video: Ovo je grad u koji je uloženo najviše sredstava EU

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    7. novembar 2022 | 11:18

    Nije stao dok se ne plati rata kinezima pa inda nastavljate…. Kažite istinu da radova nema dok se ne plati rata

  • Zoki

    7. novembar 2022 | 11:26

    Kad cete otvoriti Novi Sad,nema gde ni da se udje ni izadje.....

  • Milan

    7. novembar 2022 | 13:25

    Šabac će imati autoput do rume a novi sad ne

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>