• 1

Vreme je za "Uzmi račun i pobedi" i to u dva kruga: Vlada usvojila Zaključak

Između ostalog, svrha ove nagradne igre je suzbijanje sive ekonomije

  • 1
Devojka fiskalna kasa računi kasirka prodavačica Foto-ilustracija: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o organizovanju nagradne igre pod nazivom "Uzmi račun i pobedi", koja će ovog puta biti sprovedena u dva kruga - "Uzmi račun i pobedi - prvi krug" i "Uzmi račun i pobedi - drugi krug".

Takođe, ranije smo preneli i da će ciklus nagradne igre biti u promenjenom formatu, a fiskalni računi, umesto u kovertama, slaće se u elektronskoj formi.

Svrha priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sednici je usvojen Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Angole u oblasti bezbednosti i javnog reda, posebno u sferama suzbijanja zločina, zaštite demokratske države, vladavine prava i javnog reda, kao i garantovanja poštovanja ljudskih prava i sloboda.

Sporazum će, takođe, otvoriti prostor za kontinuiranu saradnju, obuku i razmenu iskustava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i značajno uticati na jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>