• 0

Prvi ski opening u Srbiji kreće 8. decembra: Kakve su cene ove godine?

Na svakom od ski centara, očekujte besplatno skijanje prvog dana otvaranja

  • 0
!!! Jahorina iako pise Kopaonik  skijanje sneg planina

Foto: Tanjug/AP/Marjan Vučetić

Pred svaku novu zimsku sezonu, u epicentru se nađu cene ski pasa i usluga na domaćim planinama, a tradicionalno su najpopularnije Kopaonik, Stara planina i Zlatibor.

U jeku rastuće inflacije, za očekivati je da će skočiti i cene hrane i pića u lokalima, mada su već i lani "obarani rekordi" u tom pogledu.

Ipak, dok ne krenu da mrežama "kruže" prve fotografije računa od ove sezone, dajemo vam uvid u to kako se kreću cene ski pasa.

Konkretno na Kopaoniku, prvi "ski opening" će biti od 8. do 11. decembra, dok će na Staroj planini krenuti sedam dana kasnije. Na Torniku, za prvi "ski opening" je rezervisan poslednji vikend u decembru.

Kako je za Tanjug rekao direktor JP Skijališta Srbije, Dejan Ćika, pretprodaja skipasova je krenula odlično, i on očekuje "izvanrednu sezonu".

Takođe, napomenuo je da cene skipasova za Kopaonik, Staru planirnu i Tornik na Zlatiboru - nisu povećane.

Dodaje i da je skijanje besplatno prvog dana otvaranja svakog od skijaških centara.

Zlatibor Tornik

Tornik / Foto: RINA

Prema rečima direktora JP Skijališta Srbije, onlajn kupovinom ski pasa do kraja novembra, možete ostvariti 15 odsto popusta. Od 1. do 4. decembra popust preko veb šopa je 10 odsto, a čitave sezone - pet odsto.

Dnevni ski pas za odrasle je 3.700, za decu 2.500 dinara, a sedmodnevni skipas košta 160 evra. Ćika napominje da Skijališta imaju plan za pravljenje skijališta i na Goliji, kao i rekreativno edukacionog centra na Avali za regrutovanje novih skijaša.

Video: Beč gradi prvu geotermalnu toplanu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>