• 0

Slobodna trgovina s Egiptom jedan od prioriteta: "Idemo na 400 miliona dolara robne razmene"

Trenutno, robna razmena na godišnjem nivou iznosi 100 miliona dolara

  • 0
Momirović

Foto: MUST/Đorđe Krstić

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović, izjavio je tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Egipta, Baselom Salahom, da je zaključivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini jedan od prioriteta tog ministarstva u narednom periodu, jer je cilj "davanje dodatnog impulsa, pre svega, domaćim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda koji na egipatskom tržištu imaju velike mogućnosti, a koji usled trenutnog postojanja carinskih barijera, nisu atraktivni".

- Trenutna robna razmena na godišnjem nivou iznosi 100 miliona dolara, cilj je da u naredne dve godine bude povećana na 400 miliona dolara, a osnovni preduslov za to je zaključivanje bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom - rekao je Momirović.

Ministar je tokom sastanka sa ambasadorom Egipta ukazao i da postoje svi preduslovi da se odlični politički odnosi, koji traju duže od 60 godina, pretoče i na polje uspešne ekonomske saradnje naše dve zemlje.

Video: Vučić dočekao lidere Zapadnog Balkana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>