• 0

NLB Komercijalna banka: Nov mandat za Vlastimira Vukovića i Dejana Janjatovića

Nov mandat za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke

  • 0
Vlastimir Vuković

Vlastimir Vuković/ Foto: Dušan Atlagić

Nakon saglasnosti Narodne banke Srbije, Vlastimir Vuković i Dejan Janjatović po drugi put su zvanično izabrani za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, sistemske banke na tržištu Srbije i članice najveće regionalne finansijske grupacije NLB Grupe.

Nov mandat u trajanju od četiri godine, koji je počeo da teče danas, poveren im je na osnovu višedecenijskog iskustva, znanja i ekspertize – čvrstih temelja na kojima su, nakon jednog od najsloženijih i najuspešnijih integracionih procesa ikada sprovedenih u regionu, NLB i Komercijalna banka krajem aprila spojene u NLB Komercijalnu banku.

-Sa sedištem i isključivim strateškim fokusom na naš region, NLB Grupa ima jedinstven geografski otisak. Zbog toga je ekspanzija poslovanja u Srbiji, kao najvećem regionalnom tržištu, za nas bila svojevrsna prekretnica. Uprkos veoma izazovnom tranzicionom periodu, NLB i Komercijalna, a zatim i nova NLB Komercijalna banka zabeležile su istorijske rezultate – rast iznad svih planova i predviđanja i u svim ključnim segmentima poslovanja. Najvažnije, održivim i odgovornim poslovanjem, koje počiva na dubokom poznavanju industrije, opravdali su poverenje gotovo milion klijenata, koji su sada deo naše NLB porodice - istakao je Blaž Brodnjak, CEO NLB d.d, koja je na čelu NLB Grupe.

Dejan Janjatović

Dejan Janjatović/ Foto: Dušan Atlagić

On je dodao da su profesionalizam, znanje i nepokolebiva posvećenost, koju je pokazao čitav tim NLB Komercijalne banke, najveća garancija budućih uspeha.

-Nakon integracije, NLB Komercijalna banka otvara novo uzbudljivo poglavlje, koje će ispisati potpunom transformacijom poslovnog modela, načina razmišljanja i rada. Ovaj složen i izazovan proces podrazumeva izlazak daleko izvan zone komfora – revidiranje i optimizaciju svih procedura, digitalizaciju proizvoda i usluga, i postavljanje održivost u centar poslovnih odluka. Uvereni smo da će tim NLB Komercijalne banke, nadmašiti izvanredne rezultate integracije, i da ćemo uskoro svedočiti njihovom novom agilnom i potpuno održivom modelu rada - naveo je Brodnjak i dodao:

-Vlastimiru, Dejanu i celoj ekipi čestitam na dosadašnjem uspehu, koji je snažna motivacija za čitavu NLB porodicu, a pre svega, čestitam im na novom mandatu. Siguran sam da ćemo uskoro ponovo moći sa ponosom da se radujemo novim dostignućima.

Podsetimo, Vlastimir Vuković i Dejan Janjatović, za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke imenovani su nakon akvizicije ove banke od strane NLB, početkom 2021. godine, kako bi upravljali jednim od najzahtevnijih procesa u srpskom finansijskom sektoru, ali i šire - integracijom Komercijalne banke sa NLB Bankom. Iskustvo i ekspertizu za složen proces spajanja različitih sistema, poslovnih kultura i vrednosti, ali i najboljih poslovnih praksi i rešenja za klijente obe banke, sticali su tokom više od dve decenije rada u finansijskom i bankarskom sektoru.

Njihov prvi mandat ostaće upamćen ne samo po jednom od najuspešnijih bankarskih spajanja ikada sprovedenih u regionu, već i po istorijskim poslovnim rezultatima, kao i brojnim inicijativama u pravcu održivog poslovanja, ali i održivije budućnosti čitavog tržišta, kojima je nova NLB Komercijalna banka potvrdila sistemsku ulogu u Srbiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>