• 0
 ≫ 

Kolaps još jedne kripto-kompanije: Pozajmili od FTX, sad traže spas

 ≫ 

Ovaj zajmodavac je ranije ove ove godine dobio kreditnu liniju od 400 miliona dolara

  • 0
Kriptoprevarant Foto: Shutterstock, Instagram

Krpto-kompanija BlockFi podnela je  zahtev bankrot. Ovaj zajmodavac je ranije ove ove godine dobio kreditnu liniju od 400 miliona dolara od nezgodnog FTX-a.

BlockFi je imao probleme od proleća, kada je kolaps nekoliko uticajnih kripto firmi gurnuo tržište u paniku, što je dovelo do pada vrednosti kriptovaluta poput bitkoina.

U junu, FTX je pristao da obezbedi kompaniji kreditnu liniju od 400 miliona dolara, za koju je izvršni direktor BlockFi-ja, Zac Prince, rekao da će obezbediti „pristup kapitalu koji dodatno ojačava naš bilans stanja“. Dogovor je takođe podrazumevao i da FTX može da kupi Blok fi.

Ali taj sporazum je značio da je Blok fi finansijski upleten u FTX, a njegova stabilnost je gurnuta u neizvesnost ovog meseca nakon niza otkrića o korporativnim greškama i sumnjivom menadžmentu u FTX-u. Nekoliko dana nakon što je berza propala, Blok fi je suspendovao povlačenje, objašnjavajući da je imao „značajnu izloženost“ prema FTX-u, uključujući neiskorišćene iznose iz kreditne linije i sredstva koja drže na FTX platformi.

Blok fi nije prvi kripto zajmodavac koji je propao u razornoj godini za industriju. Nakon prolećnog kraha, u kojem je bitkoin pao za 20 odsto za nedelju dana, dva druga zajmodavca, Celsius i Voiager Digital, podnela su zahtev za bankrot.

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>