• 1

Mali se sastao sa direktorom saudijskog fonda za razvoj: "Investitori umeju da prepoznaju naš trud"

Ministar je ovim sastankom započeo dvodnevnu posetu Kralјevini Saudijskoj Arabiji

  • 1
siniša mali, saudijska arabija Foto: Tanjug/ Ministartstvo finansija

"Predstavili smo Srbiju u najbolјem mogućem svetlu, potencijal za saradnju je veliki, a posebno interesovanje je za ulaganja u infrastrukturu, energetiku, polјoprivredu", rekao je ministar finansija Siniša Mali nakon sastanka sa vršiocem dužnosti generalnog direktora saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom El Maršadom.

On je istakao da bi od dalјeg rasta stranih direktnih investicija, po kojima je Srbija rekorder u regionu, imale koristi i susedne zemlјe.

Mali je najavio da će u narednih mesec dana predstavnici Fonda za razvoj posetiti Beograd.

- To će biti prvi naredni konkretan korak nakon današnjih razgovora. Želim da im pokažemo sve o čemu smo razgovarali, da se i lično uvere u velike investicione mogućnosti koje Srbija nudi - poručio je ministar.

On je istakao da je privlačenje što više investicija u Srbiju ekonomska strategija koja Srbiji donosi rezultate jer je u vremenima krize prvi potez investitora uvek povlačenje ili oprez što za sobom vuče i smanjivanje obima ekonomije zemlјe.

- Srbija, na drugoj strani beleži rast stranih direktnih investicija. Nismo slučajno ove godine ostvarili više od 3,4 milijarde evra stranih direktnih investicija u prvih 10 meseci. Investitori umeju da prepoznaju naš trud i želimo da u istom ritmu nastavimo jer su nam investicije neophodne za očuvanje rasta koji beležimo - istakao je Mali.

El Maršad i Mali razgovarali su i o inicijativi "Open Balkan" budući da Saudijska Arabija već ima aktivne projekte u našem regionu.

Mali je ovim sastankom započeo dvodnevnu posetu Kralјevini Saudijskoj Arabiji tokom koje će se sastati još i sa ministrom turizma Ahmedom El Hatibom i ministrom finansija Mohamedom El Džadanom.

Ministar će tokom posete Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit).

Video: Gradonačelnik Pirota o projektima za sledeću godinu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>