• 5

OTP banka dobitnik je nagrade za najbolju banku u Srbiji prestižnog magazina "The Banker"

OTP banka proglašena je za Najbolju banku u Srbiji na tradicionalnoj dodeli godišnjih nagrada svetskog finansijskog magazina The Banker

 • 5
OTP banka_Predrag Mihajlovic_the Banker gala Foto: Promo/ The banker

Prestižnu nagradu primio je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke na gala ceremoniji u Londonu, koja je održana u okviru Globalnog bankarskog samita.

Godišnja priznanja za najbolju banku finansijskog magazina The Banker, sa skoro stogodišnjom tradicijom poslovanja u okviru svetske finansijske grupe Financial Times, važe za tržišni standard za izvrsnost u bankarstvu i za najprestižnija priznanja u finansijskom svetu. Tim povodom, Joy Macknight, urednica ovog magazina izjavila je:

-Završeno spajanje tako velikih razmera usred globalne pandemije zaslužuje svako poštovanje, i iz tog razloga nagrada za Najbolju banku u Srbiji 2022. godine dodeljuje se OTP banci. Dodatno, ovu nagradu OTP banka je osvojila i zbog svojih snažnih finansijskih rezultata, ESG strategije i učinjenog napretka u oblasti digitalne transformacije.

Prilikom donošenja odluke o najboljima, finansijski eksperti i analitičari upoređuju poslovanje banaka i procenjuju uspešnost na osnovu jasno postavljenih kriterijuma tržišne pozicije, rasta i performansi, povraćaja na kapital, strateških inicijativa, tehnološkog razvoja i kvaliteta i inovativnosti ponude proizvoda i usluga.

OTP Banka Bank of the year Foto: Promo

-Nagrada svetskog magazina The Banker za najbolju banku u Srbiji je još jedna potvrda naše apsolutne posvećenosti i ekspertize. Uspeli smo da ostvarimo rekordne rezultate poslovanja i dvocifren rast u svim poslovnim segmentima. OTP banka ostvarila je u prvih devet meseci ove godine profit pre oporezivanja u iznosu od 92 miliona evra, uz povraćaj na kapital od 15 odsto. Dodatno smo učvrstili poziciju najvećeg kreditora privrede i stanovništva, kao i lidera na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga. U istoj godini dobili smo dve najprestižnije nagrade za najbolju banku u Srbiji - prvo Euromoney nagradu za izvrsnost 2022, a sada i od magazina The Banker. Izuzetno sam ponosan kad kažem da je 2022. najuspešnija godina u istoriji poslovanja OTP grupe u Srbiji. Imajući u vidu izazovne okolnosti sa kojima se ceo svet susreće, ove nagrade imaju veći značaj i ulivaju nam optimizam da spremni dočekujemo narednu godinu, odlučni da i dalje pružamo snažnu podršku privredi i građanima - izjavio je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke.

Poslednjeg dana septembra 2022. godine, aktiva je iznosila 6,26 milijardi evra, što predstavlja porast neto aktive za 15,1 odsto u odnosu na treći kvartal 2021. Kada je reč o kreditima, OTP banka je zabeležila ukupan iznos od skoro 4,8 milijardi evra što predstavlja porast od 15,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Time je zadržano prvo mesto na srpskom tržištu sa učešćem od 17,6 odsto. Kad je reč o depozitima, Banka je ostvarila u prethodnom periodu i u ovoj oblasti odlične rezultate, sa godišnjim rastom od 11,7 odsto i tržišnim učešćem od 11,8 odsto. OTP Leasing Srbija i OTP Osiguranje takođe beleže odlične rezultate.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Djoka

  2. decembar 2022 | 18:22

  Mora biti najbolja kada njeni korisnici nisu zadovoljni ( bar u Nišu ). Sve što je protiv Srba i Srbije svet odbrava i nagrađuje.

 • Мићун

  2. decembar 2022 | 16:36

  Колико Срба разуме овај техт? Нисам неписмен а живим у осмој деценији,чиме се ми хвалимо?

 • Браца

  2. decembar 2022 | 16:31

  А где су Српске банке ?

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>