• 0
 ≫ 

Vodeća kompanija u Srbiji za logistiku nije uvozila vozače: Rast prometa skoro 15 odsto

 ≫ 

U ovoj godini Nelt grupa će ostvariti 1,15 milijardi dolara prometa što je za 14 odsto više nego prošle godine

  • 0
Nelt Foto: Branimir Milovanović/Ustupljena fotografija

Godina je izazovna za sve kompanije - rast kamata, cena, tržište struje i gasa projektuje se i na biznis, rekao je danas Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Odgovarajući na pitanja novinara, naveo je da ovi izazovi sve u biznisu primoravaju da brzo reaguju, ali da očekuje da će se tržište u drugoj polovini godine smiriti.

"Jasno nam je da se cena energije visoka, što će značajno da utiče na celu industriju. S druge strane, slušamo i informacije za zapadnih tržišta, tako da očekujemo da ćemo imati rast kamata tokom sledeće godine. Inflacija će biti 6, jednocifreno, ili do 10 odsto, dvocifreno gledajući. Mi smo te procente ukalkulisali u naše projekcije", naveo je on.

Prema rečima predstavnika kompanije, danas nije lako naći prave talente, što su se uverili i na tržištu Angole. 

"Ukoliko ih ima, idu u naftne ili gasne kompanije", dodaju. Ipak, kada je reč o Srbiji, kompanija još nije uvozila vozače, što je slučaj sa nekim drugim firmama koje su pribegle toj opciji usled nedostatka radne snage. 

Takođe, najavili su i drugi intermodalni terminal.

Inače, u ovoj godini Nelt grupa će ostvariti 1,15 milijardi dolara prometa što je za 14 odsto više nego prošle godine, rečeno je danas na predstavljanju godišnjih rezultata ove kompanije koja se bavi distribucijom, logistikom i prehrambenom proizvodnjom.

Kako su rekli predstavnici kompanije na konferenciji za medije, ovo je bila dobra godina i pored uticaja inflacije na rast troškova, a pre svega energije i sirovina. Istakli su investicije od 35 miliona evra od čega 15 miliona na teritoriji Zapadnog Balkana i 20 miliona evra u Africi, kao i kupovinu udela u fabrici čipsa u Čačku.

Kompanija je ostvarila  50 miliona evra prometa u Africi, a završena je i fabrika slatkiša u Angoli u koju je uloženo 20 miliona evra.

Video: Jasmina Stojanović: Kako sporo živeti i raditi u ovom današnjem brzom vremenu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>