• 7

Moskva ne prihvata ograničenje cene nafte: Oglasio se Peskov

Rusija je saopštila da će nastaviti da pronalazi kupce za svoju naftu

  • 7
Tankeri nafta luka

Foto-ilustracija: Shutterstock

Moskva neće prihvatiti ograničenje cene ruske nafte, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao novinarima da Rusija procenjuje situaciju, da su izvršene određene pripreme za takvo ograničenje i da će obavestiti javnost kako će posao biti organizovan kada se završi procena.

EU, G7 i Australija postigle su u petak dogovor da ograničenje cene ruske sirove nafte koja se prevozi morskim putem bude 60 dolara po barelu, preneo je TASS.

Rusija je saopštila danas da će nastaviti da pronalazi kupce za svoju naftu, uprkos opasnom pokušaju zapadnih vlada da uvođenjem ograničenja cene otežaju ruski izvoz nafte, rekao je ruski ambasador pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov u objavi na društvenim mrežama.

On je naglasio da Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje primenjuju ograničenje cena.

Uljanov je istakao da će od ove godine Evropa živeti bez ruske nafte, objavio je Rojters.

Ruska ambasada u SAD, u komentaru na Telegramu, kritikovala je kršenje principa slobodnog tržišta i ponovila da će ruska nafta i dalje biti tražena, uprkos donetim merama.

Ruska ambasada je istakla da će takvi koraci neizbežno dovesti do povećanja nesigurnosti u snabdevanju i nametanja većih troškova potrošačima za sirovine.

EU, G7 i Australija postigle su u petak dogovor da ograničenje cene ruske sirove nafte koja se prevozi morskim putem bude 60 dolara po barelu.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. decembar 2022 | 17:30

    RUSIJA TREBA DA PREKINE SVE ODNOSE SA ZAPADNIM RUSOFOBIMA A SVET JE VELIK I ZIVECE RUSIJA I SLOBODAN SVET I BEZ NJIH!!! SLOBODAN SVET TREBA DA SAZIDA NOVU ZGRADU UJEDINJENIH NARODA KOJA CE POSTOVATI MEDJUNARODNO PRAVO I LJUDSKE VREDNOSTI A NE ZAKON SILE!!!

  • Buzga

    3. decembar 2022 | 17:34

    Rusija nek uvede da eu prizvid ne može da vredi više od najlosijeg ruskog proizvoda,pa da vidimo

  • Sike

    3. decembar 2022 | 17:42

    Ograničili cenu preko leđa građana, to je najlakše naravno, zato svi mi placamo plin i naftu toliko skuplje, i naravno svi su srećni sem običnih građana koji ispaštaju, a bitna je EU, SAD, i Australija, kakve mi koristi imamo od njih kada placamo enormne cijene, i kada su izazvali ovu inflaciju, kako oni sa time pomažu nama? Nikako, guraju nas u još veću bedu i siromaštvo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>