• 3
 ≫ 

Basta uneo majicu "Žene su zakon" u Skupštinu Srbije

 ≫ 

"Žene su zakon zaslužuje i institucionalnu podršku", rekao je ministar privrede

  • 3

Ministar privrede Rade Baste danas je Skupštinu Srbije uneo majicu s natpisom "Žene su zakon".

Kako je naveo u obrazloženju, smatra da akcija Žene su zakon zaslužuje i institucionalnu podršku kako bi se poboljšao status žena.

"Moramo da radimo na poboljšanju uslova rada za žene, a posebno za majke, kao i na poboljšanju poslovne klime za sve preduzetnice", naveo je on.

Ministar je od početka mandata istakao je da je usmeren na bolji položaj žena preduzetnica i razvoj malih i srednjih preduzeća. To je izazvalo lavinu, te su počele da stižu poruke podške ne samo iz Srbije, već i čitavog regiona.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

Basta je, između ostalog i u intervjuu za Telegraf Biznis, zamolio za podršku u akciji "Žene su zakon".

NALED podržao projekat "Žene su zakon"

U međuvrenu su i predstavnice Ministarstva privrede imale konstruktivan razgovor sa predstavnicima NALED-a o saradnji po pitanju primene mera i aktivnosti novog pravnog okvira za privredna društva koja su u vlasništvu Republike Srbije, a radi kandidovanja ove oblasti u okviru projekta MATRA regionalnog fonda Holandske ambasade.

Video: Žene su zakon dobija sve veću podršku

U okviru predložene komponente za podršku NALED-a Sektoru za kontrolu i nadzor javnih preduzeća u Ministarstvu privrede, dogovoreni su preliminarni koraci radi uspostavljanja saradnje na implementaciji novog pravnog okvira za privredna društva koja su u vlasništvu Republike Srbije.

Takođe, NALED-u je predstavljen projekat Ministarstva privrede „Žene su zakon“, koji su predstavnici ove organizacije podržali.

Ranije, podsetimo i  Kancelarija Svetske banke u Srbiji podržala je Bastinu akciju "Žene su zakon.

Skupština danas o budžetu

Sednica Skupštine Srbije počela je danas, a glavna tema je Predlog budžeta za 2023. godinu koji predviđa ukupne prihode od 1.843,4 milijarde dinara, što je za 7,8 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet, dok su rashodi planirani u visini od 2.107,4 milijarde dinara.

Predlog budžeta za 2023.godinu dobio je "zeleno svetlo" matičnog odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Video: Podrška akciji Žene su zakon i iz San Dijega

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zus

    5. decembar 2022 | 13:13

    Ovaj čovek vam je živi primer kako se u ovoj zemlji dolazi do pozicije......od pandurske škole u Kamenici do ministra privrede.....aloooo gde to ima ajde čik pogodite......pa u banana zemlji Srbiji.....bežite deco što dalje nema ovde perspektive osim ako niste ulizice i poltroni

  • Перагеније

    5. decembar 2022 | 14:39

    Важно да је на абецеди...

  • Marina

    5. decembar 2022 | 14:22

    Foliranje na nivou. Shvatio šta treba da radi da bi profitirao. Ne verujem mu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>