• 0

Kancelarija Svetske banke u Srbiji podržava Bastinu akciju "Žene su zakon"

Basta je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti da zadrži mlade ljude i omogući im sve neophodne uslove da u svojoj zemlji nastave da žive, stvaraju porodicu, uspešno rade i ulažu.

  • 0
Basta

Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta je tokom današnjeg sastanka sa direktorom kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom istakao da je potrebna podrška akciji "Žene su zakon", te je pomenuta kancelarija ponudila analizu Svetske banke o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama koja bi mogla biti od koristi za taj projekat.

Basta je tokom sastanka ukazao na kontinuiranu podršku i pomoć, znanje i iskustvo koje Svetska banka bezuslovno pruža Ministarstvu privrede i istakao neophodnost unošenja izmena u dosadašnji regulatorni okvir, posebno u segmentu koji se odnosi na transparentnost sistema za građane, navodi se u saopštenju ministarstva privrede.

Ministar je skrenuo pažnju na akciju ''Žene su zakon“ koju je do sada podržalo 430.000 građana i zatražio podršku kancelarije Svetske banke u sprovođenju ovog projekta, a Pontara je pozdravio rešenost Baste da napravi zaokret po pitanju transparentnosti i potvrdio da Svetska banka deli njegov entuzijazam za pitanja rodne ravnopravnosti.

Pontara je ponudio nalaze analiza Svetske banke o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama koje bi mogle biti od koristi za akciju „Žene su zakon“, i istakao je dobru saradnju sa Ministarstvom privrede u projektu „Konkurentnost i zapošljavanje“, aktivnostima stručnog usavršavanja u oblasti korporativnog upravljanja u javnim preduzećima i finansiranju prioritetnih reformi u oblasti poslovnog okruženja.

Naveo je da je od izuzetnog značaja da se nastavi saradnja uz Bastino vođstvo i predloge.

Basta je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti da zadrži mlade ljude i omogući im sve neophodne uslove da u svojoj zemlji nastave da žive, stvaraju porodicu, uspešno rade i ulažu.

''Ništa nam ne znače obuke, projekti, napredne tehnologije, ukoliko nemamo radnu snagu koja želi da ostane u Srbiji. Stoga bih voleo vašu podršku u tome da srpsku decu zadržimo u Srbiji'', poručio je Basta i dodao da je neophodno fokus staviti i na zelenu agendu jer ona predstavlja budućnost Srbije.

Pontara se složio sa agendom ministra srpske privrede i zacrtanim ciljevima, te potvrdio rešenost Svetske banke da ga na svakom koraku u njegovim inicijativama i podrži, obezbedi ekspertsku i analitičku podršku, kao i druge, brže ostvarive oblike saradnje.

Video: Podrška akciji Žene su zakon i iz San Dijega

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari