• 0

Ključ u ruke da pređete na e-fakture: Kako da to učinite a da ne ometate poslovanje?

Fokus ovogodišnje konferencije je osvrt na poslovanje banaka u makroekonomskim okvirima, kao i rekapitulacija trendova i aktuelnosti u poslovanju finansijskih institucija

  • 0
Savetovanje Godišnji račun 2022 Foto: Promo

Udruženje Banaka Srbije organizovalo je Savetovanje „Godišnji račun 2022“, koje se održava 08. i 09. decembra u hotelu Mona na Zlatiboru. 

Jedna od tema bila je i uvođenje zakonskih mera propisanih od Ministarstva Finansija Republike Srbije, koje nalažu da gotovo svi privredni subjekti od 01. januara 2023. pređu na elektronsko fakturisanje. Integracija poslovnih sistema sa SEF-om (Sistem Elektronskih Faktura) sprovođena je fazno, a prema najavama predstavnika državnih institucija, produžetka roka neće biti. To znači da implementacijom ovog zakona slanje elektronskom poštom i štampanje faktura u pdf formatu više neće biti praksa, i e-faktura će se smatrati jedinim validnim dokumentom. Propisane kaznene regulative za nepoštovanje ili neadekvatno obavljanje e-fakturisanja se kreću od 200.000-2.000.000 RSD.

direktor kompanije Docloop Nenad Solujić Foto: Promo/ Predrag Živković

Upravo na temu digitalizacije poslovanja, automatizacije procesa i obaveznog prelaska na SEF, kompanija Docloop održala je predavanje u okviru Savetovanja na panelu "Elektronske fakture i fiskalizacija". Ukazujući na važnost ovog koraka kao dugoročnog unapređenja u finansijskom sektoru, direktor kompanije Docloop Nenad Solujić istakao je koje promene se uvode, šta podrazumevaju i na koji način privredni subjekti mogu da ih ispoštuju na način koji neće ometati njihovo poslovanje.

Kao prvi i jedini sertifikovani informacioni posrednik u ovom trenutku, Docloop nudi jednostavno rešenje – servis Moj eRačun funkcioniše po principu "ključ u ruke" i omogućava rukovođenje kompletnim procesom e-fakturisanja uz praćenje i poštovanje svih aktuelnih zakonskih regulativa. Tehnička podrška je dostupna 24h dnevno, a celokupnu proceduru i odgovornost e-fakturisanja Moj eRačun preuzima na sebe – od registracije privrednog subjekta na SEF, generisanja i aktiviranja API ključa, obrade baze klijenata, do dostave i arhiviranja računa. Moj eRačun pruža pomoć na svakom koraku prelaska na novi sistem, kao i dugoročnu podršku u efikasnom vođenju elektronskog poslovanja.

Više o e-fakturisanju i uslugama servisa Moj eRačun sajznajte kroz besplatan webinar - korišćenje eRačuna.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>