• 10

Dušanu su pokušali uterivači dugova da iznude novac: Evo kako ih je prešao

Dužnicima nezakonito naplaćuju i slanje opomene

  • 10
Mobilni telefon, nepoznat broj Foto: Shutterstock

Ovih dana ponovo nam se žale građani da se ponavlja situacija da firma za poslovanje otkupljuje, naizgled izmišljena dugovanja korisnika mobilnih usluga a zatim šalje opomene i zahteva izmirenje. Time, kako je naš portal već upozorio, grubo krši zakon.

Kompanija na čiju smo adresu i sami pisali, ali smo ostali bez odgovora, otkupila je zastarela dugovanja građana prema jednom mobilnom operateru, a pored uterivanja dugova, od naivnih dužnika naplaćuju slanje i izradu opomene pred utuženje i po 3.000 dinara.

Tome svedoči i naš sugrađanin Dušan M. Kako nam je rekao, njega sve podseća na klasične uterivače dugova, i plaši se da će mu i izvršitelji pokucati na vrata zbog ovog neosnovanog navodnog duga. 

Kako smo već pisali, postoji agenicija koju zastupa advokat iz Beograda, koja stoji iza cele "akcije". Dotična firma za poslovanje otkupljuje, naizgled izmišljena dugovanja korisnika mobilnih usluga a zatim šalje opomene i zahteva izmirenje. Time grubo krši zakon.

Prema rečima našeg sugrađanina koji se našao u problemu, on je raskinuo ugovor sa operaterom, a posle dve godine, na adresu stiže pošta od operatera da postoji dug prema kompaniji u određenom iznosu, i da ukoliko ne izmiri isti, sledi tužba.

Pisalo je i da mora da plati podensak o opomeni pred utuženje.

Ova praksa nije po zakonu. Kako kaže sagovornik Telegraf Biznisa, na ovaj način se pokušava protivzakonito sticanje novca. To je obmana.

Time što otkupljuju dugovanja od operatera na sve načine pokušavaju da naplate određene iznose, nije po zakonu, kaže nam on.

Potvrđuje da dobijaju desetine prigovora u vezi sa ovim slučajem.

Video: Revolucionarno otkriće: Ogrtač za pastire sa solarnom energijom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>