• 0

Basta i Bocan Harčenko razgovarali o unapređenju privredne saradnje i situaciji na KiM

Basta je ocenio da se ekonomski odnosi uspešno razvijaju u svim oblastima

  • 0
Rade Basta Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko razgovarali su danas o unapređenju privredne saradnje dve zemlje.

Basta je ocenio da se ekonomski odnosi uspešno razvijaju u svim oblastima, a posebno u trgovinskoj, investicionoj, energetskoj, u oblasti poljoprivrede, kao i u sferi izgradnje železničke infrastrukture, saopštilo je resorno ministarstvo.

Bocan Harčenko je ocenio da je dogovor dveju strana postignut o energenatima dobar i da bi situacija bila drugačija da nema Balkanskog toka.

Tokom razgovora ukazano je na značaj Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije i Memoranduma o uzajamnom razumevanju o lokalizaciji ruske industrijske proizvodnje na teritoriji Srbije, koji predstavljaju bitan mehanizam za dalje jačanje zajedničkih privrednih aktivnosti, saopštilo je Ministarstvo.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o krizi na Kosovu i Metohiji i o geopolitičkoj situaciji, a Basta je preneo da su Srbija i predsednik Aleksandar Vučić suočeni su sa brojnim pritiscima i pozvao Rusiju da to razume.

Bocan Harčenko je naveo da je KiM najozbiljniji problem koji Srbija ima i da to pitanje zabrinjava rusku stranu, prenosi ministarstvo.

Video: Žene su zakon dobija sve veću podršku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>