• 0

Ivan je od hobija napravio dobar biznis: Badnjaci koje pravi su hit na beogradskim pijacama

Kreativnom momku iz sela Katići je najvažnije da badnjak bude autentičan

  • 0

Ivan Stišović iz sela Katići kod Ivanjice i ove godine vredno radi na pakovanju ukrasnih badnjaka koji su u Beogradu i većim gradovima veoma traženi.

Ako ste se pitali ko stoji iz divnih aranžmana uoči Božića, koji se prodaju na našim pijacama, evo odgovora: kreativni momak iz okoline Ivanjice jedan je od njih.

I što je najvažnije, koliko god da ih napravi, sve se proda. To nam dovoljno govori o tome da je Katić od hobija zaista uspeo da napravi dobar biznis.

Ipak, kako kaže, potrebno je dosta vremena i truda da bi se obezbedile količine koje se broje u hiljadama lepo upakovanih badnjaka, piše ovih dana infoliga.rs.

Ivanu je najvažnije da badnjak bude autentičan, tačnije da pakovanje za prodaju sadrži sve elemente koji simbolišu Hristovo rođenje. Na nivou hobija, Ivan je u posao sa badnjacima ušao sa nepunih petnaest godina.

U početku su to bile male količine koje su promotivno završavale u domoviuma prijatelja i lokalnim cvećarama. Međutim, svi znamo da se "dobar glas daleko čuje", pa je potražnja za badnjacima, iz godine u godinu, bivala sve intezivnija.

Iza Ivana je sada već dugi staž kada je reč o pravljenju prelepih božićnih aranžmana.

Prema badnjaku, pravoslavni vernici u Srbiji se odnose kao prema božanstvu – prinose mu žrtve u vidu žita, vina i meda i pozdravljaju ga.

Badnjak se ritualima ne vezuje samo za Badnji dan, već on ponegde gori i na dan Božića, kada položajnik udara po njemu žaračem ili granom, prizivajući tako sreću i napredak porodice – da budu jednaki kao varnice.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>