• 2

Momirović: Proširićemo ponudu poljoprivrednih proizvoda za kinesko tržište

Momirović je rekao da je cilj da se dodatno unapredi izvoz srpskih polјoprivrednih proizvoda u Kinu

  • 2
Tomislav Momirović Foto: ĐORĐE KRSTIĆ

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je Srbija čvrsto posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Kinom i najavio da će biti proširena ponuda srpskih poljoprivrednih proizvoda za kinesko tržište.

Momirović je rekao da je cilj da se dodatno unapredi izvoz srpskih polјoprivrednih proizvoda u Kinu.

"Prepoznali smo potencijal sve većeg kineskog tržišta i nameravamo da proširimo i diverzifikujemo ponudu polјoprivrednih proizvoda nudeći proizvode dobrog kvaliteta po konkurentnim cenama", rekao je Momirović nakon završenog onlajn sastanka, saopštilo je Ministarstvo spoljnje i unutrašnje trgovine.

Kako je navedeno, ministar je kazao da je Srbija od uspostavlјanja saradnje Kina - CIEZ veoma aktivan i konstruktivan partner u okviru ovog mehanizma.

"U poređenju sa drugim zemlјama ima najveći broj projekata sa kineskom stranom", rekao je Momirović i istakao da je Srbija posvećena dalјem jačanju i razvoju saradnje u okviru ovog mehanizma.

Ministar Momirović, koji je ujedno i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa NR Kinom, naglasio je da se ulažu maksimalni napori kako bi se što pre okončao proces zaklјučivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom koji će zasigurno doprineti dalјem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlјe i doneti dobre rezultate u budućnosti.

Momirović je izrazio uverenje da će održani sastanak nacionalnih koordinatora dati dodatni podsticaj jačanju ekonomske i trgovinske saradnje između Kine i zemalјa Centralne i Istočne Evrope, kao i da ćemo u budućnosti biti svedoci uspešne realizacije brojnih zajedničkih projekata koji će biti od koristi svih zemalјa učesnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    16. decembar 2022 | 12:58

    Sram te bilo!

  • Srbin

    16. decembar 2022 | 12:57

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣bože pomozi nam šta smo toliko zgrešili.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>