• 0

Za bebe izdvojeno 10 miliona dinara: Uručene subvencije novopečenim roditeljima

Program "Podrška porodici" se prošle godine proširio i na porodilišta u regionu, za koja je izdvojeno 700.000 evra

  • 0
podrška porodici, mk grupa, aik banka

Foto: Srđan Bosnić

"Drago mi je što i ove godine zajedno šaljemo poruku svim našim zaposlenima da nam je važno ko je vama važan, budite uvereni da ćemo nastaviti i dalje da brinemo o tome i nadamo se još većem broju beba sledeće godine", izjavio je generalni direktor MK Grupe Mihailo Janković povodom dodele novčanih subvencija svim zaposlenima koji su tokom godine postali roditelji.

U nameri da pruži podršku porodičnoj politici i negovanju porodičnih vrednosti, MK grupa zajedno sa AIK bankom već šestu godinu zaredom sprovodi projekat "Podrška porodici", a ove godine je za 160 beba i njihove roditelje izdvojeno 10 miliona dinara.

- Drago mi je da nas je ove godine više nego ikad. Pohvaljujem menadžment što je prihvatio moj prošlogodišnji predlog i u 2022. duplirao iznos kojim nagrađujemo bebe i njihove porodice. Podrška porodici je jedan od najdražih projekata MK grupe jer porodica je osnov svega, osnov društva, osnova vrednosti. A i kad pričamo o biznisu, za kompaniju nema boljeg kolektiva od onog koji počiva na porodičnim vrednostima - istakao je potpredsednik MK Grupe Aleksandar Kostić.

Kako je navedeno, za ovih šest godina je kroz program podržano 790 porodica i više od 1.300 beba zaposlenih sa 47 miliona dinara.

Ispred AIK banke obratila se predsednica Izvršnog odbora Jelena Galić koja je istakla da dobre prakse ne treba menjati.

- Kraj godine je obično vreme kada kompanije sumiraju rezultate, nama je posebno drago da šestu godinu zaredom završavamo na najlepši mogući način, sa najmlađim članovima naše porodice koja se iz godine u godinu uvećava. Nastavljamo da budemo oslonac našim zaposlenima, roditeljima i da zajedno sa njima gradimo bolje sutra za svu našu decu, ne samo kroz ovaj projekat nego i kroz druge - dodala je Galićeva.

Podršku projektu pružila je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić zahvaljujući se kompanijama na društveno odgovornom poslovanju.

- Kompanije MK Group i AIk banka su primeri društveno odgovornih kompanija koje su prepoznale značaj porodice, značaj zadovoljstva svojih zaposlenih, zato što su porodice naše najveće bogatstvo iz kojih crpimo svoju snagu, energiju i sve što radimo, radimo zbog naše dece, zato ćemo i u narednom periodu raditi zajedno da podržimo roditelje, da podržimo roditeljstvo, uskladimo rad i roditeljstvo i da imamo više vremena za naše najmilije - istakla je ministarka.

700.000 evra za porodilišta

U proteklih godinu dana "Podrška porodici" pretvoren je u veliki regionalni projekat, u kojem je učestvovalo pet zemalja regiona. Odnosno Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora.

Za sedam porodilišta, MK grupa i AIK banka izdvojili su 700.000 evra za renoviranje i nabavku medicinske opreme. Tako je bolnica za ginekologiju i akušterstvo Kliničko bolničkog centra "dr Dragiša Mišović" opremljena novim laparoskopskim stubom koji ima posebnu ulogu u lečenju steriliteta, u ljubljanskom porodilištu su renovirane sobe, dok je porodilište na Cetinju "Danilo I" dobilo ultrazvučni aparat i topli sto za bebe.

Za tri porodilišta u Bosni i Hercegovini, odnosno onom u Sarajevu, Gradiškoj i Prijedoru, izdvojeno je 200.o00 evra. Porodilište "Sestre milosrdnice"u Zagrebu opremljeno je sa najsavremenijim ultrazvučnim aparatom.

- U sedam porodilišta, godišnje se rodi 16.000 beba, sada će se rađati u lepšim i bolje opremljenim porodilištima i to i jeste bila naša motivacija kada smo odlučili da pružimo podršku ne samo mladim parovima našim zaposlenima već i roditeljima širom regiona. Važno je da se svi borimo za rast nataliteta jer nove generacije jesu budućnost ovog regiona - rekao je Mihailo Janković.

- Vrlo sam zadovoljan što su sve donacije porodilištima koje smo najavili prošle godine uspešno realizovane. Važno je da naša obećanja pretvaramo u delo, a jedno od njih jeste da ćemo kroz naše poslovanje u Adria regiji nastaviti da gradimo bolji svet za našu decu, decu koja će nadam se ostati u ovom regionu i graditi budućnost za svoju decu baš ovde - dodao je Aleksandar Kostić.

Video: Intervju: Marina Rakić, direktorka ljudskih resursa MK Group

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>