• 0

Nemački div opet leti visoko: Bez obzira na pomoć države, odbornicima slede milionski bonusi

Deo predstavnika zaposlenih glasao je protiv isplate

  • 0
Lufthanza Foto: Tanjug/AP

Svaki od članova izvršnog odbora nemačke Lufthanze dobiće po nekoliko miliona evra bonusa za 2021. i 2022. godinu, uprkos tome što je avio-kompaniji isplaćivana državna pomoć u periodu pandemije, izvestio je danas dnevnik Handelsblat.

Nadzorni odbor je odobrio isplate bonusa na sastanku početkom decembra, piše nemački list, pozivajući se na pouzdane izvore iz kompanije.

Deo predstavnika zaposlenih glasao je protiv isplate, jer su to smatrali "kršenjem uslova iz paketa državne spasilačke pomoći". Portparol Lufthanze je rekao za Rojters da "ne može da komentariše razgovore u Nadzornom odboru".

Izvori iz nemačke vlade su umanjili značaj izveštaja o bonusima, navodeći da je odbor Lufthanze dobro radio i da je država izašla iz te investicije sa profitom.

Podsećamo, Ekonomski stabilizacioni fond nemačke vlade spasio je Lufthanzu od bankrota tokom pandemije, paketom pomoći od ukupno 9,0 milijardi evra.

Vlada je u septembru ove godine prodala sve svoje akcije u toj avio-kompaniji.

Portparol Lufthanze rekao je za Handelsblat da novac neće biti isplaćen do 2025. godine, ako do tada sve bude dobro išlo, što znači da isplate nisu retroaktivne, već deo dugoročnog bonusa, dodaje britanska agencija.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>