• 3

Dogovoren prekid štrajka rudara Resavice: Đedović obećala veće plate

Ističe se da je cilj da rešenja vode ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima

  • 3
Dubravka Đedović Dubravka Đedović / Foto: ATA Images

Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović, objavila je da je postignut dogovor o prekidu štrajka rudara u javnom preduzeću Resavica, uz ispunjenje zahteva za povećanje rudarskih plata.

Ona je na Instagramu objavila da su ministarstvo na čijem je čelu, kao i Ministarstvo finansija sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP za podzemnu eksploataciju uglja Resavica - postigli dogovor o prekidu štrajka uz ispunjenje zahteva predstavnika zaposlenih u tom preduzeću, a u vezi sa povećanjem zarada rudara.

"Na današnjem sastanku na kojem su učestvovali i ministar finansija Siniša Mali i poslovodstvo Resavice, i predstavnici sindikata, postignuta je saglasnost da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o načinu rešavanja problema u tom preduzeću", navodi se u objavi Dubravke Đedović.

Dodaje se da je dogovorena i dinamika kojom će se ispuniti preostali zahtevi za otvaranje rudnika Soko, kako bi proizvodnja u tom rudniku mogla da se nastavi početkom naredne godine, uz poštovanje svih zahteva u vezi sa bezbednošću rada rudara.

Dogovoreno je da Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa predstavnicima poslovodstva i reprezentativnih sindikata nastave dijalog u vezi sa pronalaženjem dugoročno održivih rešenja za probleme u tom javnom preduzeću. Ističe se da je cilj da rešenja vode ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima, većoj održivosti poslovanja i poboljšanju uslova rada rudara.

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    22. decembar 2022 | 13:55

    SRAM VAS BILO,sad treba svi rudari da udju u strajk,najtezi I najopasniji posao rade a vi se ponasate Prema njima kao Prema bednicima.Sramota,sramota.Zivite vi politicari sa toliko malim platama,ocete malo sutra,vi toliko dnevno trosite.Plata rudara treba da bude minimum 200000 dinara.

  • Rudari

    22. decembar 2022 | 13:35

    Najteži posao rudara,treba sami da se setite a ne da ljudi štrajkuju Sramota

  • BASA

    22. decembar 2022 | 14:07

    ČUDNOVATO ! U svetu smo poznati veliki HUMANITARCI ! U našoj zemlji smo zaboravili na naše ljude , radnike ! A sitnimo treću deceniju Dvadeset prvog veka !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>