• 2

Zbogom kancelariji: Rešio da plovi svetom i radi od kuće, ovoliko će ga koštati mesečno ovaj san

Radnik Meta želi ovako da živi tri godine

  • 2
Austin Wells, kruzer Foto: Storylines / Ferrari / Profimedia

Ukoliko biste želeli da radite remote, uvereni smo da bi vam ovaj čovek mogao dati ideje. Jedan radnik kompanije Meta, iznajmiće brod za krstarnje za 300.000 dolara, kako bi mogao da radi od kuće dok plovi po Evropi.

Tehnički radnik (28) veruje da je pronašao savršen način da vidi svet dok radi na daljinu - kupovinom studija na brodu za krstarenje. Ostin Vels, iz San Dijega, kupio je jedan nazvaćemo ga apratman od kompanije MV Narrative.

Brod za krstarenje će porinuti 2025. i Vels, koji radi za Fejsbukovu matičnu kompaniju Meta, namerava da boravi tako najmanje tri godine - istovremeno da plovi svetom i da radi.

„Ono što me najviše uzbuđuje je što ne moram da menjam svoju dnevnu rutinu da bih otišao da vidim svet“, rekao je Vels u razgovoru za CNBC.

„Ubuduće moj stan, moja teretana, moji doktori i zubari, sve moje prodavnice sa namirnicama putuju svetom sa mnom"

MV Narrative cinaće će imati 547 plutajućih kondominijuma, od kojih je Velsova najskromnija. O kakvim tačno plutajućim stanovima je reč, Telegraf Biznis je već pisao. 

Oni koji imaju ugovor o zakupu dobijaju stanarsko pravo na određeni period do punog veka trajanja plovila - 12, 24 ili 60 godina. Kako se navodi, ovo je dugoročna investicija, jer uz potpunu direktnu kupovinu, vlasnici dobijaju klauzulu o "dugotrajnosti", što znači da su u mogućnosti da se prebace u novu rezidenciju na budućem brodu bez dodatne kupovine.

Vrhunac asortimana je dvospratni i četvorosobni stan koji se prostire na preko 1.970 kvadratnih stopa, a prodaje se za 8 miliona dolara.

Vels je rekao da je oduvek bio fasciniran velikim brodovima, opisujući ih kao „čudo inženjerstva i ekonomije“, i da je bio uzbuđen što će to doživeti.

Rekao je da se raduje istraživanju „teže dostupnih destinacija ili destinacija na moru kao što su prelepa mesta za ronjenje“.

Vels je dodao: „To je kao da posedujete stan. Možete ga prodati, možete ga iznajmiti.'

Brod će imati palubu sa barom za šampanjac i viski, salon za pušače i mali bazen na jednom kraju. Takođe će imati pozorište za predstave i filmove, ali ne planira da organizuje ekstravagantnu zabavu tipičnu za obične brodove za krstarenje.

Kompanija se nada da će se pridružiti ljudi iz svih sfera života, uključujući porodice.

Stanovnici će morati da plaćaju 2.100 dolara mesečno po osobi u okviru 'sve uključene naknade za život', koja pokriva hranu i piće iz brodskih restorana i barova, pranje veša, časove fitnesa i lekarske preglede.

Velsov studio košta 2.083 dolara mesečno za 12-godišnji zakup, tako da će, sa uključenom naknadom za život, njegovi ukupni troškovi biti znatno niži od iznajmljivanja jednosobnog stana na Menhetnu.

Vels radi u okviru Metinog odeljenja proširene i virtuelne stvarnosti, i njegov posao je potpuno udaljen.

„Ovo je verovatno prvi put da postoji čak i mogućnost da se ima standardan posao, pa čak i razmišlja o radu i životu u plutajućem stambenom kompleksu“, rekao je on.

Video: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molder

    24. decembar 2022 | 08:02

    300 000 za brod ni malo skromna cifra Ali sa druge strane,2080$ mesecno za hranu,osoblje,potrepstine za zivot,plus zdravstvena kompletna usluga?To sve za toliku cifru totalna bagatela!Kada pomislim sta vecina nas radi svakodnevno,kakvim poslovima se bavimo a onda procitam ovako nesto

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>