• 2
 ≫ 

Svetski kruzer pravi "stambenu zajednicu na moru", a gradi se u Hrvatskoj: Ovo su cene i ponuda

 ≫ 

Planirano je da otmeni brod započne svoje prvo putovanje od 1.000 dana, preko šest kontinenata, krajem 2024. godine

  • 2
Storylines MV Narrative Foto: Storylines

Za mnoge ljubitelje krstarenja, život na brodu - trajno - je dugogodišnji, iako krajnje nerealan san.

Produžena svetska krstarenja su sve popularnija, budući da se najavljuju nova putovanja uprkos posledicama pandemije, a razne luksuzne rezidencije na moru su ušle na tržište poslednjih godina.

Međutim, takva iskustva obično dolaze sa neverovatno visokom cenom, što na kraju znači da mnogi vatreni ljubitelji kruzera i krstarenja jednostavno ne mogu sebi da priušte da se ukrcaju na brod na kojem bi "stanovali".

Ali nova "stambena zajednica na moru" pod nazivom Storylines, nada se da će se i to promeniti, tako što će ponuditi "pristupačniju" mogućnost života na kruzeru, tokom dužeg vremenskog perioda, ili čak za stalno.

Počev od 2024. godine, Storylines nudi potpuno opremljene rezidencije sa jednom do četiri spavaće sobe, zajedno sa studijima i dvospratnim penthausima, a cene se kreću od 400.000 dolara i rastu na osam miliona dolara.

Kuće su dostupne kao direktne kupovine, iako se nudi i ograničen broj zakupa na 12 i 24 godine.

Prema osnivaču i izvršnom direktoru, Alisteru Puntonu, određen (nepoznat) broj od 547 jedinica je već prodat, a rezidencije su na dobrom putu da se rasprodaju do kraja 2022. Oni koji kupe kuću na najavljenom brodu MV Narrative, koji je trenutno u izgradnji u Hrvatskoj, zauzvrat će dobiti sveobuhvatan život na moru sa mnoštvom impresivnih pogodnosti.

Brod bi trebalo da sadrži 20 restorana i barova, malu pivaru i tri bazena, kao i biblioteku sa 10.000 knjiga, bioskop, vrhunski velnes centar, kuglanu i farmu sa solarnom energijom. Planirano je da otmeni brod započne svoje prvo putovanje od 1.000 dana, preko šest kontinenata, krajem 2024. godine.

Kako navodi CNN Travel, MV Narrative će se u svakoj luci u proseku zadržati tri do pet dana. Kako je naglasio Punton, "za ono što tipičan kruzer može da uradi za mesec dana ili tri nedelje, ovde će biti potrebno tri do četiri meseca".

- Dakle, toliko produžavamo iskustvo. I stanovnici broda imaju priliku da unesu ideje o tome kuda brod da ide dalje - dodaje. Pored zakazanih stajališta, biće na raspolaganju i određeni broj "stanica po izboru'', koje biraju stanovnici.

Oni koji imaju ugovor o zakupu dobijaju stanarsko pravo na određeni period do punog veka trajanja plovila - 12, 24 ili 60 godina. Kako se navodi, ovo je dugoročna investicija, jer uz potpunu direktnu kupovinu, vlasnici dobijaju klauzulu o "dugotrajnosti", što znači da su u mogućnosti da se prebace u novu rezidenciju na budućem brodu bez dodatne kupovine.

Osim kupoprodajne cene, stanovnicima će biti naplaćena i "naknada za život," koji se kreće od 65.000 do 200.000 dolara po jedinici godišnje i pokriva troškove kao što su hrana i održavanje. Iako ovo sigurno neće biti pristupačno svima, naknade su znatno manje nego na drugim mestima, kao što je The World, gde kuće počinju od 2 miliona dolara i idu čak do 15 miliona dolara, sa neotkrivenim iznosom naknada.

Storylines nudi pun obrazovni program, kao i obilje prostora za obrazovanje. Na brodu će biti i tim medicinskog osoblja, uključujući lekare, medicinske sestre i fizioterapeute, uz apoteku i poštu.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>