• 10

Jelena Trivan više nije na čelu Službenog glasnika

Za direktorku Službenog glasnika dva puta je izabrana na javnom konkursu i svih osam godina njenog mandata Glasnik je poslovao sa dobiti

  • 10

Jelena Trivan, koja je pre godinu dana postavljena za generalnu direktorku Telekoma Srpske u trenutku kada je još uvek obavljala funkciju direktorke Službenog glasnika, završila je svoj mandat u Službenom glasniku, a Vlada Srbije postaviće u narednom periodu novog direktora tog javnog preduzeća.

Za direktorku Službenog glasnika dva puta je izabrana na javnom konkursu i svih osam godina njenog mandata Glasnik je poslovao sa dobiti. U tih osam godina Službeni glasnik je po prvi put postao izdavač godine, te je još nekoliko puta ovenčan istovrsnim priznanjem, u zemlji i u inostranstvu.

Službeni glasnik je preuzeo i spasao i izdavačku kuću „Prosveta“ i obnovio knjižaru „Geca Kon“, koja je sada jedna od najprestižnijih evropskih knjižara. U ovom periodu Glasnik se uzdigao na poziciju izdavača sa apsolutno najvećim brojem nagrada i kapitalnih izdavačkih poduhvata, od „Sabranih dela Stanislava Vinavera“, do edicija „Prozna dela srpskih naučnika“ i „Dela Stanislava Krakova“.

“Za ovih osam godina postavila sam Službeni glasnik na vrh srpske kulture i izdavaštva i dokazala da se javno preduzeće može voditi odgovorno tako da pomaže državi i kontinuirano ostvaruje dobit. Zahvalna sam javnosti koja je to prepoznala kroz nagrade za najboljeg menadžera i književnim kritičarima koji ovo vreme u kome sam ja bila na čelu Službenog glasnika nazivaju zlatnim dobom ove izdavačke kuće. Pokazala sam i da javno data reč još uvek nešto vredi i da neću biti na čelu dve firme, kako sam i obećala, a na šta sam pristala samo zbog izbora i nemogućnosti Vlade da postavi novog direktora ranije. I ovu godinu završavamo u plusu i svom nasledniku ostavljam značajno bolje preduzeće od onog kakvo sam zatekla. Iza mene ostaje preko 2000 naslova neprocenjive vrednosti, koje sam potpisala kao glavni i odgovorni urednik, i za mene će ovaj deo moje karijere biti izvor mog najvećeg ponosa. Nadam se da će Službeni glasnik biti i dalje ponos naše zemlje i naše kulture, a da ću u Telekomu Srpske biti jednako dobar direktor“, izjavila je Jelena Trivan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Краљево

    24. decembar 2022 | 13:19

    Promenis dres sa zutog u plavo beli i sve zelje ti se ostvare!

  • Milan

    24. decembar 2022 | 13:47

    Jao pored svih bas je pekinezer pobedio na javnom konkursu

  • M-78

    24. decembar 2022 | 15:16

    On vrv samo menja funkciju....cekamo da nam javite gde ce dalje da je udome....😂😂😂😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>