• 0

Amerikanci podbacili: Sudbina filma Avatar 2 sada je "u rukama" ostatka sveta

Analitičari su primetili da su hladno zimsko vreme i oluje tokom božićnog vikenda verovatno doveli do sporije prodaje karata u zemlji

  • 0
Kate Winslet, Kejt Vinslet Foto: Tanjug/AP

Do 24. decembra film Avatar 2 nije doneo očekivanu zaradu, ali, svakako je više puta rečeno kako to ne mora ništa da znači, jer režiser Džejms Kameron "trči maraton, a ne sprint".

Film je, naime, uspeo da "osvoji" 134 miliona dolara na blagajnama američkih bioskopa, otkako je krenulo prikazivanje, a prognoze su bile da će tokom prvog vikenda zaraditi između 150 i 175 miliona dolara samo u SAD.

Međutim, CNBC je 25. decembra izvestio da nastavak kultnog filma Avatar iz 2009, pod imenom Avatar: Put vode, "dogurao" do blizu velikih 900 miliona dolara na blagajnama svetskih bioskopa, dakle, pre svega zahvaljujući međunarodnoj prodaji karata.

Prema preciznim podacima, film nastao u saradnji Kamerona i Diznija ostvario je globalnu prodaju karata od 855 miliona dolara od datuma prikazivanja - 16. decembra, i peti je film sa najvećom zaradom lansiran 2022. godine.

Na domaćem planu (SAD), nastavak Avatara je zaradio oko 56 miliona dolara tokom drugog vikenda prikazivanja u bioskopima, što je pad od 58% u odnosu na debi.

Analitičari su primetili da su hladno zimsko vreme i oluje tokom božićnog vikenda verovatno doveli do sporije prodaje karata u zemlji.

Video: Top 3 saveta: Kako da se za ove praznike malo odmorite od posla?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>