• 1

"Ugrabite" svoje izdanje, jer ima samo 1.000 primeraka: Ovo je priča velikog Mihajla Pupina

Najnovije izdanje knjige "Sa pašnjaka do naučenjaka" dostupno je na srpskom i engleskom jeziku

  • 1
pupin Foto: Air Serbia

Mihajlo Pupin bio je srpski i američki naučnik i pronalazač, kao i ugledni profesor na Univerzitetu Kolumbija. Jednom rečju, "svetsko ime" u nauci.

Godine 1924. dobio je i Pulicerovu nagradu za autobiografsko delo "Sa pašnjaka do naučenjaka", prvi put objavljeno 1923, dakle, pre punih 100 godina.

U to ime, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, Er Srbija, došla je na ideju da zajedno sa beogradskim Zavodom za udžbenike odštampa autobiografiju jednog od najvećih svetskih naučnika.

Najnovije izdanje knjige "Sa pašnjaka do naučenjaka" dostupno je na srpskom i engleskom jeziku, u tiražu od po 500 primeraka, i moći će da se kupi u avionu Er Srbije sa likom slavnog Pupina, kao i u poslovnicama domaće avio-kompanije koje se nalaze u Belvilu i kod Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Takođe, još jedno prodajno mesto je Premijum salon na beogradskom aerodromu.

- Prošlo je tek nešto više od mesec dana otkako je u Srbiju stigao drugi širokotrupni avion erbas A330-200 koji nosi ime i lik velikog naučnika Mihajla Pupina. Na taj način, naša kompanija želela je da oda priznanje jednom od najvećih umova i najboljih profesora elektrotehnike svih vremena, koji nikada nije zaboravio srpsko poreklo i svoj zavičaj. Korice čuvene Pupinove autobiografije koju smo nedavno odštampali vizuelno su usaglašene sa repom aviona - kaže Boško Rupić, direktor komercijale i strategije u kompaniji.

Knjiga "Sa pašnjaka do naučenjaka" je istinita priča o srpskom pastiru iz malog sela Idvor, koji je postao jedan od preteča ere telekomunikacija. Na srpskom jeziku, u prevodu M. Jevtića, knjiga je prvi put objavljena 1929. godine, u izdanju Matice srpske iz Novog Sada.

Video: Novi avion Er Srbije Mihajlo Pupin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>