• 0
 ≫ 

Izračunali smo vam kako da napravite solidan odmor, a ako ostajete da radite - slede duple dnevnice

 ≫ 

Našom računicom došli smo i do 10 spojenih slobodnih dana, a da ukradete samo 3 regularnih od odmora, naravno uz potencijalni dogovor

  • 0
Nova godina pokloni  jelka sveće Foto: Shutterstock

Bliži nam se nova godina, i mnogi su već smislili kako da spoje što više slobodnih dana tokom praznika. Ovo se posebno odnosi na one koji su malo ili nisu uopšte odmarali tokom prethodnih meseci. A to je i bila činjenica jer je ova godina bila izazovna za privredu i potrošače - inflacija, geopolitičke tenzije i štednja uticali su na sve nas.

Građani Srbije 2022. godine imaće više slobodnih, neradnih dana nego ikad zbog obeležavanja državnih i verskih praznika, a već prve nedelje 2023. godine neće se raditi ponedeljak, utorak, kao ni subota (ako je nekome radna).

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Nova godina je državni praznik i praznuje se 1. i 2. januara.

Prema ovom zakonu, ako jedan od dana kada se praznuje državni padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana, a s obzirom da 1. i 2. januar 2022. godine padaju u nedelju i ponedeljak, saglasno Zakonu, neće se raditi ni utorak 3. januar.

Telegraf Biznis vam je izračunao i kako da spojite te dane, i napravite sebi mini odmor.

Poslednji dan u godini 31. decembar je sutra. Neradni dani su 1. 2. i 3. januara, pa vam savetujemo da spojite te dane i dobijete 4 dana odmora.

U ovom slučaju i produženi vikend je dobra solucija, jer "ne kradete" mnogo od radnih dana.

Radni su 4. januar, zatim 5. i 6. i onda dolazi neradan 7. januar odnosno Božić koji pada u subotu. Posle Božića, prvi radni dan je 9. januar.

Ukrasi, Nova godina Foto: Shutterstock

Praktično od 31. decembra do 9. januara ima deset dana i toliki odmor je moguće dobiti kombinacijom neradnih dana, dana vikenda i samo 3 radna dana koja možete uzeti od odmora.

Još jedna opcija je da spojite vikend oko Božića, ako morate da radite za dane Nove godine. Tako iskalkulišite za jedan dan ili dva koja ćete se dogovoriti da "čapnete" od odmora, opet ćete dobiti bar 4 spojena dana.

Za one koji nigde ne idu i nije im važan broj spojenih slobodnih dana, svakako je dobra vest da u narednoj nedelji mogu bar malo da predahnu jer ukupno ima 4 neradna dana (plus vikend dani)

Mi smo vam dali neke ideje, a to tada, sigurni smo, naći ćete svoju računicu u dogovoru sa svojim poslodavcem i kolegama.

Video: Top 3 saveta: Kako da se za ove praznike malo odmorite od posla?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>