• 0
 ≫ 

Golden Matrix Group kupuje MeridianBet za 300 miliona dolara

 ≫ 

Nije planirano menjanje imena kompanije, a očekuje se da struktura odbora ostane ista

  • 0
U susret inovacijama Foto-ilustracija: Shutterstock

Golden Matrix Group (GMGI), programer, davalac licence i globalni operater platformi za onlajn igre i e-trgovinu, sistema i gejming sadržaja i MeridianBet Group, lider u sportskom klađenju i igrama na sreću u Jugoistočnoj Evropi, osnovan na Malti, saopštili su danas da je GMGI sklopio konačan ugovor o kupovini MeridianBet Grupe i povezane kompanije u transakcijama u kešu i akcijama u vrednosti približno 300 miliona dolara, navodi se na sajtu Golden Matrix Group-e.

Očekuje se da će akvizicija biti izvršena u prvoj polovini 2023. godine.

- Verujemo da će nam akvizicija pružiti ulazak na dobro postavljenu B2C vertikalu na novim tržištima van naših ključnih. MeridianBet grupa nam se obratila svojim dokazanim poslovnim modelom koji naglašava organski rast, otpornost na spoljne ekonomske faktore i izuzetne proizvode i tehnologiju - istakao je Brian Godman, CEO Golden Matrix grupe.

- Današnji dan predstavlja veliko postignuće za MeridianBet Grupu i njene zaposlene. Kao javna kompanija koja trguje na Nasdaq, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekujemo da postavimo standarde u industriji kada je reč o svetskoj platformi za igrice i da budemo u još snažnijoj poziciji da doprinesemo agresivnijoj strategiji rasta i da se proširimo na nova tržišta, uključujući Brazil i Ameriku. Naši brendovi su jači zajedno i radujemo se saradnji - istakao je Zoran Milošević, glavni izvršni direktor MeridianBet grupe.

Kupoprodajna cena koja se plaća akcionarima MeridianBet grupe biće zadovoljena izdavanjem približno 65,3 miliona običnih akcija GMGI-a akcionarima MeridianBet-a, na osnovu dogovorene cene od 3,50 dolara po akciji i 70 miliona dolara u gotovini. Po zatvaranju akvizicije, MeridianBet grupa kompanija će postati podružnica GMGI u potpunom vlasništvu. Ugovor o preuzimanju je odobrio Upravni odbor svake kompanije.

Nije planirano menjanje imena kompanije, a očekuje se da struktura odbora ostane ista. Jedini izuzetak je gospodin Viliam Skot koji se pridružio kao predsednik odbora koji je iskusni veteran u regulisanoj industriji igara i trenutno je savetnik MeridianBet Grupe.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>