• 13

Vučić: "Radimo na povećanju američkih investicija, krećemo u velike energetke projekte"

Predsednik je na dodeli nagarada sa konkursa "Naša najlepša Srbija" komentarisao saradnju i sa Amerikom

  • 13
Aleksandar Vučić, Godišnje obraćanje

Foto: Nikola Tomić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se radi na povećanju američkih investicija u Srbiji, kao i da se zajedno sa Amerikancima uđe u velike energetske projekte u našoj zemlji.

- U svakom smislu nam je važna dobra saradnja sa njima, uskoro krećemo u velike energetske projekte, tu će biti dosta upliva američkih kompanija. Radićemo dalje na tome i snaženju tog odnosa - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko je za nasu zemlju važna saradnja sa SAD.

Vučić je, na dodeli nagrada autorima fotografija sa konkursa "Naša najlepša Srbija" na izložbi njihovih radova u Palati Srbija, rekao da se radi zajedno sa Amerikancima na povećanju nivoa investicija u Srbiju.

- Ne zaboravite, kada izlazimo na finansijsko tržište obaveznica, prvo idemo na dolarske obaveznice, pa ih 'svopujemo' u evro. Da, mi zavisimo od američkih investicija, jer nikada nije bilo manje novca i nikada nije novac bio ni skuplji u svetu. Pogledajte kolika vam je kamatna stopa FED-a i evribor - naglasio je Vučić.

Na pitanje povodom obeležavanja 80 godina od smrti velikog naučnika Nikole Tesle, Vučić je rekao da je Tesla bio Amerikanac srpskog porekla.

- Rođeni Srbin, uzeo je američko državljanstvo i fer je da i jedni i drugi imamo pravo da se ponosimo Teslinim likom. I mi i Amerikanci. On je SAD izabrao kao zemlju u kojoj će da živi i stvara, otac i majka su mu bili Srbi, iz stradalne porodice. I naše i njihovo je da to obležimo na najbolji mogući način - rekao je Vučić.

Video: Svesni smo rasta cena, zaštitili smo najugroženije, stabilizovali tržište

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari