• 0

Lidl Srbija dobitnik "Top employer" sertifikata

Prestižni "Top Employers Institute", koji je svetski priznat nezavisni ekspert u proceni poslovanja u oblasti ljudskih resursa, treću godinu zaredom svrstava kompaniju Lidl Srbija među najbolje poslodavce u našoj zemlji

  • 0
Lidl Srbija Top Employer Foto: Promo/ Lidl Srbija

Ovaj savremeni diskont je dobio priznanje za najpoželjnije poslodavce i u još 27 država, pa je Lidl na internacionalnom nivou po šesti je put primio i "Top Employer Europe" sertifikat za 2023. godinu.

Kako ističe izvršna direktorka Direkcije Ljudski resursi i članica uprave u kompaniji Lidl Srbija, Ivana Marković, zaposleni čine bit kompanije i stvaraju osnovu za njen uspeh, stoga je izuzetno značajno što se posvećen rad u oblasti ljudskih resursa prepoznaje i nagrađuje.

-U Lidlu kreiramo radno okruženje u kome je najviši prioritet razvoj naših zaposlenih. Kroz sveobuhvatne obuke, kulturu u kojoj negujemo transparentnost i otvorenost u komunikaciji, kao i kroz timski duh, svaki zaposleni se oseća kao član pobedničke ekipe - izjavila je Marković.

"Top Employers Institute" beleži tradiciju dugu 30 godina u istraživanju procesa i praksi u sektoru ljudskih resursa brojnih kompanija na tržištu. Pri dodeli sertifikata se, između ostalog, vodi računa o tome da li kompanija svojim zaposlenima nudi izvanredne uslove za rad. Analiza uspešnosti kompanija se bazira na upitniku koji je sačinjen od 6 segmenata – strategija sa fokusom na ljudima, radno okruženje, zapošljavanje, razvoj zaposlenih, zadovoljstvo poslom i raznolikost.

-Izazovna vremena iz ljudi i kompanija izvlače samo najbolje stvari, što je slučaj i sa Lidlom Srbija. U prilog tome govori novi "Top Employer" sertifikat, koji je i ove godine kompaniji dodeljen na osnovu izvanrednih rezultata. Lidl je u Srbiji oduvek pokazivao značajnu brigu o usavršavanju i blagostanju svojih zaposlenih, čime se gradi dobar primer u poslovnom svetu - izjavio je izvršni direktor "Top Employers Institute" David Plink.

Lidl Srbija posluje po precizno definisanim HR procesima i procedurama, kroz koje pokazuje svoju profesionalnost i posvećenost zaposlenima. Samo neki od benefita po kojima se ističe kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji i regionu jesu opcija rada od kuće za radna mesta na kojima je to moguće, privatno zdravstveno osiguranje za sve zaposlene i kontinuirano usavršavanje. Uz paletu benefita, kompanija brine i o fer i transparentnoj zaradi, te svojim zaposlenima isplaćuje svaki minut prekovremenog rada putem sistema elektronske evidencije radnog vremena. Ovim Lidl Srbija potvrđuje da se kroz svoje svakodnevno poslovanje zalaže za to da svojim zaposlenima obezbedi najbolje uslove rada i željeni balans između poslovnog i privatnog života.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>