• 0

Loši vremenski uslovi ometaju sletanje aviona u Sarajevo

Avioni na Međunarodni aerodrom u Sarajevu ne mogu da slete jer je slaba vidljivost zbog padavina

  • 0
Avion letenje Foto: Pixabay.com/rauschenberger/Ilustracija

Međunarodni aerodrom u Sarajevu od jutros ima problem sa sletanjem aviona zbog snega i slabe vidljivosti.

"Avioni na Međunarodni aerodrom u Sarajevu ne mogu da slete jer je slaba vidljivost zbog padavina. Što se tiče aaerodroma, pista je spremna i mi smo odradili svoj deo posla, ali nažalost, na ovakve okolnosti ne možemo uticati", potvrđeno je s aerodroma, prenosi portal Klix.ba.

Takođe, objasnili su da je služba za održavanje uradila svoj deo posla i u potpunosti su pripremili pistu i sve što je potrebno.

Ekipa sarajevskog aerodroma je u stalnoj pripravnosti.

Problem sa sletanjem imali su letovi iz Dubaija i Istanbula, jedini koji je danas trebalo da stignu na ovu destinaciju. Nakon otprilike pola sata kruženja, uspeli su da slete na pistu.

Takođe let Turkish Airlinesa na relaciji Sarajevo - Istanbul otkazan je unapred u oba pravca, upravo zbog vremenskih uslova.

Kasnio i voz

Nevreme i snežne padavine su danas sasvim obustavile saobraćaj preko Parka prirode Blidinje u Hercegovini, a voz iz Sarajeva prema Mostaru kasnio je više od tri sata. U većem delu BIH je saobraćaj otežan i usporen, izvestio je Auto moto savez u BiH, prenosi Hina.

Visina snega je u pojedinim delovima zemlja dostigla 45 centimetara, a vremenska prognoza za BiH najavljuje još snežnih padavina. Današnji voz iz Sarajeva za Mostar je zbog obilnih snežnih padavina kasnio puna tri sata, navele su Železnice Federacije BiH.

Video: Za vikend očekuju još snega, proglašeno vanredno stanje: Snežna oluja pogodila delove Njujorka

(Telegraf biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>