• 2
 ≫ 

"Našao sam kuvara Kubanca": Milan je poslodavac iz snova, plaća stan radniku samo da bi mu olakšao život

 ≫ 

Milan je objavio oglas da traži stan za svog radnika i da plaća tri meseca unapred

  • 2
Kuvar, kuvanje, hrana Foto: Shutterstoc

Cene iznajmljivanja stanova u Beogradu, poslednjih godinu dana su postale i do tri puta veće nego pre. Visoke rente predstavljaju problem našim ljudima koji nisu stambeno obezbeđeni, ali i strancima koji dolaze u našu zemlju, najčešće zbog posla.

Dodatno, i na taj posao nekada se gleda kao na priliku za brzu zaradu, kada su u pitanju poslodavci, i preživljavanje, kada je reč o radnicima. Nije učestalo, ali se dešava i da se zaposleni posmatraju samo kao jeftina radna snaga.

Međutim, to nije slučaj kod jednog Milana iz Beograda.

Naime, Milan je objavio oglas da traži stan za svog radnika i da plaća tri meseca unapred.

- Tražim garsonjeru za kuvara koji radi u mom restoranu. U obzir dolaze Voždovac, Zvezdara, Palilula, Vračar, Savski Venac i Stari Grad. Plaćam tri meseca unapred - napisao je Milan.

Ovakav podvig poslodavca skoro nismo imali prilike da vidimo, te smo ga kontaktirali kako bismo čuli zbog čega se odlučio da svom zaposlenom nađe i plati stan u Beogradu.

- Danas je jako teško pronaći stan u Beogradu. Ja otvaram restoran latino hrane na Vračaru i pronašao sam kuvara iz Havane sa 23 godine iskustva koji radi za jednu kompaniju za dostavu i deli jednu sobu sa 3 osobe - počinje Milan za Telegraf Biznis.

Budući kuvar, trenutno deli sobu sa još dve osobe.

Kuvar Kubanac Foto: Čitalac Telegrafa

- On je došao pre mesec dana u Beograd. Igrom slučaja oženjen sam kubankom i govorim španski tako da on i ja savršeno komuniciramo. Želja mi je da on bude srećan i da živi u pristojnom stanu, takođe ću se postarati da i njegova supruga dođe u Beograd jer je to njegova želja. Kao sto sam gore iznad napisao da je teško pronaći stan u Beogradu još je teže pronaći stan ako si stranac, Kubanac i ne pričaš srpski tako da radim sve sto mogu da on živi sto opuštenije jer će samo tako da uživa na poslu - priča nam i dodaje:

- Mogu vas pozvati u restoran kada ga otvorim pa tada možete nešto napisati jer i on i pomoćna kuvarica i šanker dolaze iz Havane - rekao nam je Milan koji je insistirao da ne napišemo njegovo puno ime i prezime, jer mu nije cilj da se hvali, već da pomogne vrednom čoveku.

Tokom razgovora, Milan nam je obećao da će nas ugostiti u restoranu, gde ćemo imati priliku da upoznamo radnike sa Kube.

Video: Titov poslednji batler nam otrkiva tajnu recepta bledske krempite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bivsi kuvar

    24. januar 2023 | 16:06

    Joooj ko vas nezna!?!? Trazi stan kuvaru 😆Morace taj mucenik krvavo da mu odradi njegovu,,pomoc,,🤮

  • Marko

    24. januar 2023 | 17:59

    Jos malo i krece revolucija Samo tako nastavite Dao bog sve kubanci da vam rade Aj zivi bili beogradski poslodavci A mi ugostitelji cemo se snaci ;-)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>