• 0

Francuski gigant prodaje biznis u Rusiji: Imovina vredna 200 miliona evra

Matična kompanija Dekatlona istakla se kao redak primer jedne velike zapadne kompanije koja je odlučila da nastavi svoje poslovanje u Rusiji - sve do sada

  • 0
Decathlon

Decathlon / Foto: Shutterstock

Francuski div sportske opreme, Dekatlon (Decathlon), trenutno traži kupce za svoju rusku imovinu, izvestio je danas poslovni dnevnik RBK, pozivajući se na neimenovane izvore povezane sa velikim maloprodajnim lancima i konsultantskim kompanijama u zemlji.

Dekatlon, koji je u vlasništvu francuskog maloprodajnog giganta Association Familiale Mulliez, suspendovao je isporuku robe na rusko tržište krajem marta nakon što je EU uvela Moskvi sankcije zbog rata u Ukrajini.

Krajem juna, zatvorena su sva prodajna mesta širom zemlje, uključujući i internet prodavnicu.

Matična kompanija Dekatlona istakla se kao redak primer jedne velike zapadne kompanije koja je odlučila da nastavi svoje poslovanje u Rusiji, nakon što je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini.

Međutim, njihov lanac supermarketa Auchan, za koji se navodi da ima 41.000 zaposlenih i 311 prodavnica u Rusiji, i dalje radi uprkos sankcijama i kritikama koje dolaze sa Zapada, piše RT.

Kompanija, navodi se, nastoji da proda celokupno poslovanje u Rusiji, pri čemu su izvori rekli medijima da je francuski trgovac spreman da zasebno proda svoju komercijalnu imovinu, koja obuhvata 20 zgrada.

Firma poseduje i kancelarije i magacine, a pored nekih njenih hipermarketa ima parcela koje zjape prazne.

Poslovanje Dekatlona u Rusiji moglo bi da vredi do 15 milijardi rubalja ili 200 miliona evra, izveštava dalje RBK.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>