• 2
 ≫ 

Do sada neviđeno u Evropi: "JAT tehnika" započinje revoluciju ovom konverzijom aviona

 ≫ 

Početak radova obeležen je na svečanosti u hangaru JAT tehnike na beogradskom aerodromu

  • 2
Foto: Jat tehnika/Avia prime/Ustupljenn fotografije Foto: Jat tehnika/Avia prime/Ustupljene fotografije

Kompanija za održavanje aviona JAT tehnika danas je i zvanično započela konverziju širokotrupnih putničkih aviona Boing i Erbas u teretne.

To čine isecanjem otvora za nova teretna vrata na prvom avionu na kome se radi prenamena - Boingu 767-300.

Početak radova obeležen je na svečanosti u hangaru JAT tehnike na beogradskom aerodromu.

- Ovakva procedura nije primenjena nigde u Evropi. Verujem da nas čeka svetla budućnost i da ćemo nastaviti da napredujemo - rekao je glavni i izvršni direktor AviaPrime grupe, jedne od vodećih kompanija za održavanje aviona u Evropi koja je vlasnik JAT Tehnike, Piotr Kaczor.

Kako je istaknuto, taj poduhvat i napredak učvrstiće poziciju kompanije, koja ulazi na tržište širokotrupnih aviona, kao glavnog evropskog dobavljača za konverziju putničkog u teretni program vazduhoplova tipa Boing i Erbas.

Sa konvertovanjem putničkih letelica u teretne, Jat Tehnika se pridružuje malobrojnoj grupi prestižnih evropskih kompanija koje obavljaju veće modifikacije na boingu 767.

Svečanosti na beogradskom aerodromu su prisustvovali i izraelski ambasador u Srbiji, Jahel Vilan, ambasador Poljske, Rafael Perl, ambasador Češke Tomaš Kuhta, kao i izvršni potpredsednik i glavni menadžer vazduhoplovne divizije Izraelske avioindustrije (Israel Aerospace Industries - IAI), Shumel Kuzi.

Kaczor je naveo da je ideja nastala pre šest godina, te da ogroman tim stoji iza AviaPrime grupe i da je došlo i do realizacije posla.

Ambasador Jahel je izrazio zadovoljstvo, zbog toga što će "Srbija, Češka, Poljska i Izrael, radeći na ovim avionima, stvarati bolju i svetliju budućnost".

- Veoma sam ponosan što čujem da je ovo prva procedura koja se obavlja na evropskom tlu - poručio je ambasador Izraela u Srbiji i dodao da bi "neverovatno prijateljstvo između Srbije i Izraela trebalo da bude pretvoreno u konkretnije stvari koje se mogu osetiti, dodirnuti ili steći".

Video: Novi avion Er Srbije Mihajlo Pupin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    25. januar 2023 | 17:34

    Sve cestitke JAT -Tehnici na poduhvatu ! Poznati su u svetu od osnivanja JATA i svrstani u grupu najkvalitetnijh u svetu ! Bravo Nasi !

  • Doctor.

    25. januar 2023 | 19:07

    Kad naprave to sto niko do sad u EU nije onda nek se jave.Mogu i ja sutra da pokusam da od dva aviona napravim jedan ali da li cu uspeti??🤣U svakom slucaju sretno!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>