• 0

AgTech na sajmu poljoprivrede u Beogradu: Šta je tehnološki-inovativni agrar

Agro tehnološko-inovaciona zajednica sve više raste

  • 0
Gorivo, poljoprivreda, biofuel, biogorivo

Foto: Shutterstock

AgTech Pilot Superklaster, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub-a iz Beograda (kroz projekat Srbija Inovira), prvi put će se predstaviti na Međunarodnom sajmu Agro Belgrade koji se ove godine održava 26–28. januara na beogradskom sajmu.

Na ovom regionalnom događaju u oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, AgTech Superklaster će zajedno sa svojim osnivačima (MK Group, Delta Holding, DDOR Novi Sad, OTP Bank, E&Y, Agremo, Bitgear, Mokrin House, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut BioSense i Privredna komora Srbije) nastupiti kao sajamski izlagač sa ciljem da upozna sektor poljoprivrede sa aktivnostima i potencijalima tehnološki-inovativne poljoprivrede.

To su dve online platforme za umrežavanje i poslovnu saradnju kompanija iz ovih oblasti, koje pomažu u pronalaženju poslovnog partnera putem samo jednog klika; potom BioSense akceleratorski program kao snažan most između nauke i biznisa, namenjen AgTech startapima u ranoj fazi; master studijski program “Digitalna poljoprivreda” na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu koji je trenutno u pripremi, i druge mogućnosti koje AgTech Superklaster nudi sektoru poljoprivrede.

Svojim nastupom AgTech Superklaster želi da upozna ceo sektor poljoprivrede sa svojim aktivnostima i planovima za budućnost, kao i da predstavi mogućnosti za priključivanje tehnološki-inovacionoj AgTech zajednici.

„Učešće na ovom sajmu doprinosi i jačanju profilisane, individualizovane saradnje poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnika i MSP sa velikim kompanijama – nosiocima tehničkih i tehnoloških unapređenja u poljoprivredi. Na taj način se celokupni sektor motiviše da realizuje veća ulaganja u inovacije, kroz razvoj novih proizvoda i tehnologija, radi maksimizovanja efikasnosti i stvaranja konkurentske prednosti – kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Istovremeno se stvara i solidna baza za dalji razvoj i unapređenje kvalitetno profilisanih usluga AgTech Superklastera za svoje članove”, izjavio je Vladimir Radovanović ispred AgTech Superklastera.

Sajam Agro Belgrade predstavlja izuzetnu priliku da se učesnicima i posetiocima predstave potencijali AgTech Superklastera i mogućnost da postanu deo agro tehnološko-inovacione zajednice koja sve više raste.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari