• 1

Epilog štrajka u Hrvatskoj: Gradonačelnik obukao uniformu Čistoće, ide na teren kao pomoćni radnik

Dolazi do novog razvoja situacije...

  • 1
Zagreb gradonačelnik Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević / Foto: Tanjug/Hina/Edvard Susak

Mnogo toga je "stalo" u protekla 24 časa u Hrvatskoj, kada govorimo o protestu radnika Zagrebačke gradske čistoće, i obustavi rada.

Nakon jučerašnje vesti da radnici, usled nezadovoljstva zbog plata i uslova, stupaju u štrajk - sinoć kasno je objavljeno da se štrajk, ipak, neće realizovati treći dan zaredom (traje od ponedeljka).

Međutim, onda je hrvatski medij Indeks izvestio da je plan "pao u vodu", te da radnici nastavljaju da štrajkuju.

U međuvremenu, došlo je do novog razvoja situacije, te tako portal sada piše da je štrajku, izgleda, zaista došao kraj. Preokret stiže danas oko 10.30 sati, kada je u podružnicu Čistoće došao gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Nakon nekog vremena, šefica sindikata Čistoće rekla je da je postignut dogovor. Iza 11 sati predstavnik radnika i Tomašević, obučen u uniformu Čistoće, obratili su se novinarima.

- Ovo je bio iskren i dobar razgovor koji smo imali s radnicima. Hvala svim radnicima na strpljenju. Ono što je jasno jeste da treba unaprediti i uslove rada. Ja sam ponudio da idem danas da provedem nekoliko sati sa radnicima na terenu. Zato sam tako obučen. Idem da vidim kako je njima na terenu, sledećih nekoliko sati sam tamo. Znam da je Skupština i sledećih nekoliko sati ću raditi sve što smem kao pomoćni radnik - kazao je Tomaševiš.

Video: Kakva nas godina čeka?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>