• 45
 ≫ 

Blam Albanaca: Bojkotuju srpske proizvode, a nisu svesni da ih drže američke kompanije. Mogu i da ih tuže

 ≫ 

Čini se da vinovnike ove sramne kampanje niko nije obavestio da ovi proizvodi i nisu u vlasništvu domaćih kompanija

  • 45
Štrudla, sok, Čips, keks Foto: Shutterstock, Pixabay

Već nekoliko dana ne tinja skandalozan potez po pitanju bojkota srpskih proizvoda na KiM. Podsetimo, pojedini su u ambalažu pojedinih srpskih proizvoda na KiM ubacili metke.

Građanima se pri tom poručuje da ne kupuju proizvode robnih marki koji dolaze iz Srbije. U reklami se poziva se na kampanju protiv proizvoda, pritom aludirajući na navodne zločine protiv Albanaca, pa se tako na snimku može videti da se umesto naših proizvoda nalaze meci.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama, vidi se muškarac koji sipa "plazma" keks u činiju, a onda se u videu vidi kako izlazi municija iz kese.

Iako, prema statističkim podacima, najviše robe na teritoriji južne pokrajine dolazi upravo iz Srbije, čini se da vinovnike ove sramne kampanje niko nije obavsetio da ovi proizvodi i nisu u vlasništvu domaćih kompanija.

Vlasnik kompanije Bambi, u okviru koje se pravi "plazma", a koja je očigledno najveći pik momka koji je na snimku, je u rukama američke Koka Kole, dok je čips (Chipsy) u vlasništvu takođe američke kompanije - Pepsi.

Dodatno, kako je reč o proizvodima multinacionalnih giganata, tabak za tužbu može u svakom trenutku da se presavije.

Naime, kako smo proveravali, postoje svi elementi da dotične kompanije tuže aktere kampanje.

"Ukoliko se brend ili proizvod pominje javno, a naročito da je medijski propraćeno, u lošijem kontekstu, kompanija koja je vlasnik ima osnova za pokretanje tužbe za narušavanje ugleda. A mogu da reaguju i pravni organi", rekao nam je pravni savetnik pri NOPS, Marko Dragić.

Prema njegovim rečima, svaka kompanija koja je pomenuta u negativnom kontekstu može da podnese krivičnu prijavu, a onda i tužbu za narušavanje ugleda.

"Nisu te mutlinacionlne kompanije ništa uradile na štetu države ili bilo kojeg regiona ili bilo koga da bi se ovako negativno dovodile u kontekst. Zbog toga, imaju puno pravo i da odgovore", navodi on.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by @shqipdonsalijaj (@shqipdonsalijaj)

Komentarišući kampanju bojkota srpskih proizvoda na KiM, kao i to što su u ambalažu pojedinih srpskih proizvoda na KiM ubačeni meci, ministar trgovine Tomislav Momirović je da je to nastavak kampanje politike mržnje.

"Mi to nećemo dozvoliti. Mi smo otvoreni za pregovore, kao što ceo svet vidi, ali uspećemo da zaštitimo interese našeg naroda, naše države i naše ekonomije", poručio je Momirović.

Kako je rekao, to je potpuno suprotno politici EU otvorenog tržišta ka čemu stremi cela Evropa i brutalna manifestacija politike koja teži stvaranju Velike Albanije.

On je potvrdio da je naš izvoz na KiM u padu, ali da je i dalje jako veliki.

Video: Vučić: Građani da ne brinu, nisam prihvatio ono što svi znaju da je za Srbiju neprihvatljivo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    26. januar 2023 | 15:47

    Mi od njihovih proizvoda možemo samo drogu da bojkotujemo jer drugih nemaju😵‍💫🤪

  • Glas severa

    26. januar 2023 | 15:52

    Zaboravili su brzo uvoz žita i brašna iz Srbije.Ma ne treba im ništa izvesti pa neka se snalaze.Nikada se opametiti nećemo.

  • Super Brundo

    26. januar 2023 | 15:50

    I to sto su vlasnici strane kompanije treba da nam bude za ponos?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>