• 0

U momentu kada svi otpuštaju, oni obećavaju čak 10.000 novih radnih mesta

Veći deo novog zapošljavanja će se desiti u poslovnim jedinicama, kao i u inženjeringu i proizvodnji

  • 0
aerodrom, radnik

Foto: Shutterstock

Boing je najavio da će tokom 2023. godine zaposliti 10.000 radnika, nakon što je posle pandemije kovida-19 povećao proizvodnju mlaznjaka, saopštio je američki proizvođač.

Kompanija sa sedištem u Arlingtonu, u Virdžiniji, povećala je broj zaposlenih za oko 14.000 radnika u 2022. godini, i to na 156.000. Samo u SAD, Boing zapošljava oko 136.000 radnika.

Saopšteno je i da će "smanjiti broj zaposlenih u okviru nekih funkcija podrške", kako bi bolje uskladili resurse za podršku trenutnim proizvodima i razvoju tehnologije. Ipak, nisu želeli da kažu koliko će radnih mesta ugasiti tokom 2023.

Veći deo novog zapošljavanja će se desiti u Boingovim poslovnim jedinicama, kao i u inženjeringu i proizvodnji, kako bi se zadovoljila rastuća potražnja avio-kompanija.

Inače, zanimljivo je da ova vest dolazi u momentu kada ostali giganti - doduše, iz drugih branši - masovno dele otkaze, ali i u trenutku kada se Boing suočava sa ozbiljnom sudskom tužbom.

Video: Kako da menjamo radne navike i šta je Lean&Kaizen u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>