• 0

Guči ima novog kreativnog direktora: Ko je zamenio Mikelea?

Imaće zadatak da oživi brend...

  • 0
gucci Foto: Ian Dewar / Alamy / Alamy / Profimedia

Francuska grupacija Kering, u čijem je vlasništvu italijanska modna kuća Guči (Gucci), imenovala je Sabata de Sarna za novog kreativnog direktora ovog brenda.

De Sarno je započeo karijeru u Pradi, a zatim je prešao u konkurentsku kuću Dolče i Gabana, da bi se 2009. pridružio modnoj kući Valentino. Tamo je radio na više različitih pozicija, pre nego što je imenovan za modnog direktora, sa zaduženjem da "nadgleda" mušku i žensku kolekciju.

U Gučiju će imati zadatak da "oživi" brend, čija je popularnost, nakon vrtoglavog rasta između 2015. i 2019. godine, prilično opala poslednjih godina.

Njegova prva revija biće prikazana u septembru, tokom Milanske nedelje mode, naveo je WWD.

Na Instagram profilu brenda Guči, Sabato de Sarno je i zvanično predstavljen:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by @gucci

Prethodni kreativni direktor, Alesandro Mikele, iznenada je, posle sedam godina, napustio tu poziciju, zbog tenzija sa najvišim menadžmentom kompanije Kering, rekli su izvori za Rojters.

Inače, popularni modni brend je 2021. proslavio čak 100 godina postojanja. Kompanija je osnovana u Firenci, a od 1. januara 2015. pa sve do danas - izvršni direktor Gučija je Marko Bizari.

- Oduševljen sam što će se Sabato pridružiti Gučiju kao novi kreativni direktor Kuće, to je jedna jedna od najuticajnijih uloga u industriji luksuza - istakao je Bizari.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>