• 0
 ≫ 

"U zdravstvu možemo da uštedimo 13 milijardi dinara": Mali o novom sistemu

 ≫ 

Ovogodišnji budžet za zdravstvo iznosi 490 milijardi dinara

  • 0

- Nakon sedam meseci od uvođenja sistema robno materijalnog knjigovodstva u zdravstvu, analize pokazuju da se mogu postići velike uštede i da one iznose oko 18 odsto u odnosu na ukupne troškove - izjavio je danas ministar finansija, Siniša Mali.

Precizira da je reč o oko 13 milijardi dinara, odnosno 100 miliona evra godišnje.

Ministarstvo finansija organizovalo je danas konferenciju na kojoj su bili prisutni direktori domova zdravlja u Srbiji, kao i ministarka zdravlja Danica Grujičić i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, a na skupu se razgovaralo o digitalizaciji u finansiranju zdravstvene zaštite.

Mali je novinarima rekao da je "u cilju racionalnijeg korišćenja novca koji država izdvaja za zdravstvo u proteklom periodu, osim robno materijalnog knjigovodstva, uveden koncept centralizovanih javnih nabavki, kao i e-recept".

- Ovogodišnji budžet za zdravstvo iznosi 490 milijardi dinara. Država je, dakle, odvojila najviše novca do sada za zdravstvo i želimo da se taj novac racionalno koristi i da se vodi računa o svakom utrošenom dinaru - istakao je Mali.

Video: Pronađeno veće nalazište zlata nego u Žagubici: Vučić otkrio da je u prvih 100 najboljih u svetu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>