• 3

Kriterijum za posao razljutio Beograđane na lajni: "Ne želim osobe starije od sebe u svojoj blizini"

Mnogi su osudili način razmišljanja ove devojke

  • 3
Digital marketing, kompjuter, laptop, posao Foto: Shutterstock

"Razmišljam kako da objavim oglas za posao i pristojno naglasim da se ne prijavljuje niko iznad 30 godina?", glasilo je pitanje jedne devojke, koje je postavila javno na svom Instagram nalogu, tražeći od svojih prijatelja da joj daju ideju.

Kao glavni razlog za ovaj kriterijum navodi da "ne želi osobe starije od sebe u svojoj blizini".

- A da pritom ne zvučim kao babaroga jer nisam. Ti su ljudi nerealno toksični i uglavnom neostvareni. Većina bi trebalo da hoda sa radioktivnim znakom i mtrvačkom glavom na čelu, doslovno - pojašnjava.

- Kada vide mlađu i sposobniju osobu, kreće polivanje otrova svim silama. Dovoljno sam privatno celi život bila okružena otrovnicama, nema šanse da dopustim to i svojoj agenciji.

"Kriterijum za zaposlenje" vrlo brzo je postao viralan, te se našao i na Tviteru, gde su mnogi osudili način razmišljanja ove devojke.

- Kod nas je diskriminacija zabranjena samo na papiru. Ne znam za ostatak sveta ali oglase te vrste bi trebalo zabraniti, a oglašivače kažnjavati papreno. Ali to na nekoj drugoj planeti, ovde se sve može - napisala je jedna devojka, dok se jedan tviteraš nadovezuje da su poslednje tri osobe koje je zaposlio 50+.

- Najbolji radnici koje imam, a najmlađa koju imam je ujedno i najgora.

Jedna od korisnica navela je i da godine jesu bitne, ali ne i presudne.

- Puno je Enisa kod nas. Neke su mi čak i bile na intervjuima za posao. Koliko ih je samo s gađenjem zaobišlo moj CV ne mogu ni zamisliti. Jos sad kad sam 40+ - napisala je druga.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    1. februar 2023 | 13:56

    Ja koze majko mila....🤣🤮🤮

  • Mihajlo

    1. februar 2023 | 13:42

    Razumem da te smara necije pametovanje pa bilo da je stariji ili mladji ali tvrditi da su stariji od 30 neostavareni to je vec previse. Mozes misliti otvara firmu sa 20 i kusur pa sad misli da je uspela u zivotu...

  • Boža zemunac

    1. februar 2023 | 12:49

    Ja tu spadam. Ali, je žena u pravu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>