• 4
 ≫ 

Dve tačke srpskog plana koje se tiču ekonomije: Jedna otkriva platu od 1.000 evra, druga hranu

 ≫ 

Najvažnije tačke koje se tiču ekonomije su tačka 8 i 10

  • 4
Novac dinari Foto: Shutterstock

Posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara zakazana je za danas 10 časova, a na njoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je stigao u Parlament.

On je u Skupštini otkrio 10 tačaka srpskog plana, a jedna otkriva kada će prosečna plata preći 1.000 evra.

Najvažnije tačke koje se tiču ekonomije su tačka 8 i 10.

Tačka 8. Rast Srbije.

"Hrana, vojska i energenti. Hrana nedostaje svuda u Evropi, zato moramo tu da radimo. Na deponijama imamo rekordne količine uglja, gasa... Radili smo, vojska moja da bude tri puta snažnija nego danas, jer je ona sačuvala narod na KiM. Jer su znali da nećemo da dozvolimo pogrom. Potreban je razvoj zdravstvba, treba nam lekova, bolnica, KC, da se sredi Novi Pazar, Novi Sad'...", rekao je Vučić.

*Tačka 10. Program Srbije 2023.

"Prosečne plate će preći 1.000 evra, i time ulazimo u red, svakako više ne siromašnih zemalja. Stići ćemo neke zemlje EU, to će nam vraćati ljude, zapadna, istočna Srbija se prazni. Beograd se popunjava migracijama. Sve te probleme delimično možemo da sredimo'".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>