• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I Socijalno-ekonomski savet podržao nacrt zakona o bezbednosti na radu: Potreban veći nivo brige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon usvajanja zakona sledi donošenje podzakonskih akata za njegovu primenu

  • 0
Radnik građevina povreda biznis Foto: Shutterstock

Socijalno-ekonomski savet (SES) je dao pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, a kako je nakon sednice SES-a kojoj je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, rekao ministar za rad i koordinator Saveta Nikola Selaković, predlog ovog zakona će verovatno biti utvrđen na sednici Vlade Srbije ove sedmice.

"Sadašnji zakon je iz 2005. godine i mora da se menja, a osnovne novine koje donosi novi zakon jesu da će poslodavci morati da omoguće mnogo veći nivo bezbednosti na radu, a radnici da mere zaštite primenjuju. Zakon će uticati na poboljšanje uslova rada“, rekao je Selaković.

Dodao je da nakon usvajanja zakona sledi donošenje podzakonskih akata za njegovu primenu u čiju izradu će biti uključeni svi socijalni partneri.

Objašnjavajući zašto su sindikati podržali nacrt ovog zakona predsednica UGS Nezavisnost Čedanka Andrić je rekla da on podiže nivo bezbednosti na radu i povećava kazne za kršenje zakonskih odredbi.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>