• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko je EPS zaradio u februaru? Proizvodnja veća od potrošnje, cene jače radnim danima

Vreme čitanja: oko 1 min.

S obzirom da se tokom ove nedelje očekuju niske temperature, biće pokrenuti i blokovi A3 i A5 u TE "Kolubara A", koji su u hladnoj rezervi

  • 0
Dalekovod sneg struja sneg Foto: Pixabay

Proizvodnja električne energije Elektroprivrede Srbije je stabilna i prethodnih dana je premašivala potrošnju, te je EPS u februaru u plusu za nešto više od šest miliona evra u prodaji električne energije na veletržištu, rečeno je danas Tanjugu u EPS-u.

Električna energija izvozi se posebno radnim danima, kada su cene na berzi značajno više.

Poslednjih dana, prosečna dnevna proizvodnja u kapacitetima EPS je oko 110 miliona kilovat-sati i od toga nešto više od trećine je proizvedeno u hidroelektranama, a ostatak u termoelektranama i termoelektranama-toplanama.

S obzirom da se tokom ove nedelje očekuju niske temperature, biće pokrenuti i blokovi A3 i A5 u TE "Kolubara A", koji su u hladnoj rezervi, ukupne snage 158 megavata i moguće dnevne proizvodnje oko 3,6 miliona kilovat-sati.

Ukupne zalihe uglja na deponijama termoelektrana su nešto iznad planiranih količina i iznose 1.472.000 tona. I kapaciteti za proizvodnju uglja rade stabilno, a u Rudarskom basenu "Kolubara" ovih dana proizvodnja je veća od plana, kažu u EPS-u.

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>