Treba li dati "čast" za konobara? 700 ljudi iz Srbije nam je dalo ovaj odgovor
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Milica
Sasvim je u redu ostaviti bakšiš konobaru. Ali ne kao obavezan bakšiš. Nego dobrovoljno, koliko mi kao gosti restorana, kafića smatramo da je dovoljno. To o uvođenju bakšiša kao obaveznog je čista glupost.
Igor
Ako ideš u kafanu znači da imaš pare ako nemaš pare kupi pivo ili sok pa sedi kuci. Kafići su za mnoge luksuz ili su pijandure pa su deo inventara. Al svi koji idu na ručak piće ili šta god imaju i za 10% bakšiš. Jer plata kao plata i nije nešto. I meni znaci dosta kad me neko časti.
Ivan
Mene niko nije nikada častio za moj dobar rad pa ni vlasnik firme u kojoj radim. Zašto bih ja onda čašćavao druge? Čist račin duga ljubav.