• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Groznica otkaza trese radnike širom sveta: I Zoom rešio da smanji troškove na ovaj način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu

  • 1
Zoom Foto: Shutterstock

Kompanija Zum (Zoom) planira da otpusti 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu, jer se usluga video-sastanaka, koja je tokom pandemije kovida-19 postala sveprisutna, sada prilagođava sporijem rastu.

Naime, nakon dužeg perioda poslovnih sastanaka preko Zuma, većina radnika se vratila na posao, odnosno sastancima uživo.

Blumberg prenosi reči glavnog izvršnog direktora te kompanije, Erika Juana, koji je naveo da će kompanija otpustiti oko 1.300 ljudi u okviru restrukturiranja.

Juan je na svom blogu napisao da ''sebe smatra odgovornim'' za probleme kompanije i rekao da će smanjiti sebi platu i odreći se bonusa.

- Naša putanja je zauvek promenjena tokom pandemije. Nismo proveli dovoljno vremena u analizi naših timova kako bismo procenili da li je naš rast održiv - naveo je on.

Nakon što je pridobila milione korisnika na vrhuncu pandemije, kompanija Zum sada pokušava da preokrene usporavanje rasta tako što će proširiti ponudu usluga i alata, ali je uprkos tome prijavljen jednocifreni rast prihoda u poslednja dva kvartala.

Analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu, navodi Blumberg.

Juan je naveo da će njegova osnovna plata, koja je prošle godine iznosila 301,731 dolara, biti smanjena za 98 odsto i da će se odreći korporativnog bonusa za fiskalnu 2023. godinu.

Njegova ukupna primanja za fiskalnu 2022. iznosila su 1,1 milion dolara, prema podacima iz maja 2022.

Podsećamo, Zum je samo još jedna u nizu svetskih kompanija koje su odlučile da radikalno režu broj radne snage, u nastojanju da smanje svoje ukupne troškove.

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor mile

    9. februar 2023 | 09:09

    Kako u mojoj industriji se to ne dešava. Posla ko god hoće može i da radi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>