• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jahu priprema masovne otkaze: Do kraja 2023. biće otpušteno 20 odsto radne snage

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otpuštanja su deo šireg napora kompanije da pojednostavi poslovanje u zajednici za oglašavanje

  • 0
Yahoo i AOL Foto: Tanjug/AP

Yahoo planira da otpusti više od 20 odsto svoje radne snage do kraja 2023. godine, ostavljajući bez posla 1.000 radnika do kraja ove nedelje, navela je kompanija u svom saopštenju u četvrtak.

Privatna kompanija Apollo Global Managment kupio je 90 odsto kompanije od Verizona u septembru 2021. godine. Yahoo je tada imao oko 10.000 zaposlenih.

Akios je izvestio da će više od 1.600 radnika ostati bez posla u poslednjim rezovima, što sugeriše da je trenutni broj zaposlenih u kompaniji bliži 8.000 zaposlenih.

Otpuštanja su deo šireg napora kompanije da pojednostavi poslovanje u zajednici za oglašavanje. Strategija "Yahoo for Business" se "borila da ispuni naše visoke standarde u čitavom nizu", navodi portparol Yahoo-a.

- S obzirom na novi fokus nove Yahoo reklamne grupe, smanjićemo radnu snagu bivšeg Yahoo odeljenja za biznis za skoro 50 odsto do kraja 2023. godine - naveo je portparol kompanije za CNBC.

Yahoo je takođe rekao da će kompanija preusmeriti napore na svoje tridesetogodišnje partnerstvo sa kompanijom Taboola za digitalno oglašavanje, kako bi zadovoljila usluge reklamiranja.

- Ove odluke nikada nisu lake, ali mi verujmemo da će ove promene pojednostaviti i ojačati naše reklamno poslovanje na duže staze, dok će omogućiti kompaniji da donese bolje vrednosti našim klijentima i partnerima - dodaju.

U početku nije bilo jasno kakve će benefite dobiti zaposleni koji ostaju bez posla. Portparol kompanije nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Podsetimo, Dell je ove nedelje takođe saopštio da će otpustiti deo radnika, dok su to prethodno učinili Gugl, Meta i Fejsbuk.

Takođe, početkom ove godine i Amazon je najavio masovna otpuštanja.

Video: Doktorka otkriva kako da se borimo sa izgaranjem na poslu: Kompanija osmislila lek protiv stresa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>